Skiller seg ut på statistikken:

Gode seertall for «Den 12. Mann» i nord

Onsdag var det kun Oslo som slo Tromsø i antallet solgte billetter til «Den 12. Mann». Filmen går bedre enn normalt i Nord-Norge.

Skuespillerer og regissør for filmen Den 12. mann som hadde premiere i romjulen. F.v: Thomas Gullestad, Marie Blokhus, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjøgård Pettersen og regissør Harald Zwart. Foto: Tore Meek / NTB scanpix  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Pluss

– Det stemmer at «Den 12. mann» går bra i nord, og gledelig er det, når handling og helter er nordfra. Det var på tide, sier administrerende direktør Guttorm Pettersson i Film & Kino, som blant annet fører statistikk over kinobesøk.

Nesten 270.000 mennesker hadde sett filmen om Jan Baalsruds utrolige flukt fra nazistene, og menneskene som risikerte livet for å hjelpe ham, innen onsdag. Filmen hadde premiere første juledag.


Star Wars og Den Tolvte Mann spesielt populære:

Gode kinotall i Vesterålen i romjulen

Både på Hurtigrutens Hus i Storkmarknes og Kulturfabrikken i Sortland meldes det om godt besøk på kinoene disse romjulsdagene. Star Wars og Den Tolvte Mann er de store trekkplastrene.

 

Også i Vesterålen er det svært gode tall for filmen. Over 1000 har sett den i Stokmarknes, og det har vært fulle forestillinger også i Sortland. Der er det satt opp forestillinger helt inn i neste uke, foreløpig.

Rekordbesøk

I landsdelens største by Tromsø, presterte filmen kunstverket å bli fjorårets mest sette - til tross for at den altså kom ut 25. desember (med en førpremiere i byen i midten av måneden). Onsdag denne uka var det kun Oslo som slo Tromsø i besøkstall på filmen.

– Tromsø er på 2. plass på besøkslistene med vel 15.000 besøk pr. onsdag, og det hører med til sjeldenhetene, sier Pettersson.

I Oslo var tallet rundt 26.000. Trondheim har tredjeplassen i besøkstall, med drøyt 11.000.

Høyt i Harstad

Guttormsen sier de har uvanlig gode tall flere steder i Nord-Norge. Over 3000 har sett filmen i Harstad, og nesten like mange i Alta.

– Særlig for Harstad sin del er de betydelig høyere oppe enn normalt. Neste kino i nord er Bodø (med 2.497), som jo vanligvis ligger godt foran Harstad, sier Pettersson. I Narvik har rundt 2000 tatt turen, og i Vestvågøy var filmen sett av nesten 1200 mennesker innen onsdag. Det er veldig gode tall, spesielt for Vestvågøy, ifølge Guttormsen.


Matt Damon-film spilt inn i Trollfjorden ligger an til å floppe

«Downsizing», spilt inn blant annet i Vesterålen, lever opp – eventuelt ned – til tittelen sin i åpningshelgen.

 

– Flere kinoer i nord lenger nede på lista gjør det også bedre enn «normalt», og Bygdekinoene leverer også spesielt gode resultater. Det finnes jo ingen fasit for hvordan filmene går, og det varierer fra film til film, men det er tydelig at denne har truffet godt i de tre nordligste fylkene, sier han.