Fredag forlenget Steve Edvardsen sin kontrakt med Sortland IL. Samtidig gikk Sindre Thunestvedt inn som assistenttrener.

– Sindre trente femtedivisjonslaget for to år sida, han er ikke ikke ny sånn sett. Han har vært med tidligere, Sortland 2. Nå har jeg vært alene én og en halv sesong, så det blir fint å få med noen. Han var et naturlig valg. Han er inne som assistenttrener, men han skal  også spille. Han blir en spillende assistent.

Mister viktige spillere

Den latviske keeperen Jevgenjis Sazonovs har styrket Sortlands A-lag siden han kom til byen høsten 2015. Keeperen, som kommer fra Latvia, har spilt for en rekke klubber i Europa. Sist sesong spilte han for Moss i 2. divisjon. Sazonovs har også flere aldersbestemte landskamper for Latvia

Nå har imidlertid han og hans landsmann, Toms Mesz, som har vært en viktig trygghet for SIL i midtforsvaret, forlatt klubben. I tillegg mistet SIL forsvarsklippen Bjørn Skog midt i fjorårets sesong.

– Vi har mista en del spillere. Det jobbes nå knallhardt for å få inn nye. Det ser kanskje litt tynt ut utad, men det kommer spillere inn. Vi har dialog med en god del, både folk og klubber, alt i fra Tromsø og nedover til Helgeland. Ting tar litt tid, det er vanskelig å få ting på plass. Det er ikke bare å trylle fram en jobb til noen som trenger en jobb for å komme. Styret tar tak i ting, ønsker å bidra, ønsker at vi skal prestere bra. Det skjer mye bra i klubben nå, jeg er positiv, sier Edvardsen.

De to latviske spillerne Tom Mezs og keeper Jevgenjis Sazonovs er blant dem som har forlatt laget.

– De dro før jul, med den ene ble det avklart tidlig i høst, at vi ikke kom til å forlenge kontrakten, han andre hadde et tilbud liggende som han takka nei til. Han ville se hva livet kunne bringe videre, og få nye utfordringer. Jeg har jobba med ham helt fram til forrige uke, med et lite håp, men han det toget har nå gått. Per nå er vi helnorske, ingen utenlandske spillere. Vi jobber primært hardt opp mot norske spillere og lag. Men, vi har ordna oss en del kontakter gjennom de to som har vært her, skulle det være krise, har vi mulighet til å gå ut i det markedet igjen, sier Edvardsen.

Talent tilbake i Vesterålen

– Fredrik Norum erstatter Sazonovs - hvordan er forventningene til ham før sesongen?

– Jeg har store forventninger til Fredrik. Vi vet at han er god, det er en grunn til at Bodø/Glimt ville ha ham inn som 16-17-åring. Han har vært der i tre år, så har han kommet opp igjen. Han er en veldig god tredjedivisjonskeeper, og kommer nok til å bli veldig god når han får stått mer. Det er altså en lokal gutt vi har fått tilbake. Og så er han jo ung, så han har gode utviklingsmuligheter.

Norum spilte fotball her i Sortland fram til 2015, da ble han henta til Bodø. Siden har han spilt for Bodø/Glimts junior- og andrelag, og i Harstad, før han altså nå er tilbake på Sortland. Sazonovs tok over for Norum da han kom inn i 2015.

Mens Norum kommer inn, er det andre som kan være på vei ut. Edvardsen bekrefter at brødrene Marius og Anders Jørgensen er usikre.

– Jeg kan si at det medfører riktighet. De er usikre. Anders på grunn av sin situasjon, han bor i Tromsø og har samboer og så videre der. Marius i den grad at han har spilt i to år med jumper’s knee. Det hemmer ham såpass mye at han ikke får trent og spilt nok, da presterer han ikke sitt beste. Vi jobber fortsatt opp mot dem. Jeg håper begge to blir med, at vi klarer å finne en løsning, sier Edvardsen, som mener det er spesielt viktig med eldre og mer erfarne spillere når det er så mange unge spillere i laget.

Ingen ambisjoner klare

– Hva er status for Karl-Christian Bakkan Karlsen? Har han vært på prøvespilling for Melbo?

– Karl-Christian har prøvd seg på Melbo, han står per nå uten kontrakt. Han har tilbud i Sortland, men skal bestemme seg i løpet av et par uker hva han velger å gjøre. Han spiller enten i blått eller hvitt denne sesongen. Vi håper selvsagt han blir i Sortland.

Klubben ønsker ikke å gå ut med eventuelle nysigneringer ennå, utover Norum er tilbake og at Sindre Thunestvedt blir spiller i tillegg til assistenttrener. Mye er fremdeles uavklart, men Edvardsen tror de vil komme i mål. Første treningskamp er allerede 11. februar, og han håper en del er avklart allerede innen den tid. Før sesongstart i april, må lagkabalen være på plass.

Edvardsen mener ting har forandra seg også i tredjedivisjon.

– Det har vært en enorm skjerping og spissing i tredjedivisjon. Det har blitt mye tøffere både med tanke på budsjett og spillere. Med tanke på jobben vi har gjort de to siste årene, kommer vi nok til å prestere bra i år også, tror han. Han vil likevel ikke si noe konkret om ambisjonene for sesongen:

– Jeg hater av natur å håpe. Det gir meg ingenting å si at vi skal gå inn i en sesong og berge plassen. I fjor hadde vi topp fem som ambisjon, og kom på tredje. Vi må nok vente en måned-halvannen før vi setter noen målsetning, vi må ha ting mer på plass og se hvordan laget fungerer. Men jeg hater å tape, og må ha noe å strekke meg etter, er hans svar.