I høringen stiller han sammen med leder Torbjørn Bongo og andværing og nestleder i forbundet, Odd-Einar Eilertsen.

– Nye opplysninger blir viktig

– Mange har store forventninger til denne høringen, og håper det kan komme frem opplysninger som får Arbeiderpartiet til å snu. Hva tenker dere tillitsvalgte?

– Det som er viktig, er det som skjer etter høringen innad i partiene. Jeg har god tro på at det vil bli et flertall i komiteen som vil legge frem et forslag til Stortinget som gagner saken vår, sier Eilertsen.

Selve høringen på tirsdag har han ikke de store forventningene til.

– Det som blir viktig der er å bringe frem nye opplysninger til komitemedlemmene og at de eventuelt kan stille spørsmål.

– To minutter er veldig knapp tid

En annen som skal legge frem sin sak i høringen er leder i foreningen Bevar Andøya Flystasjon (BAF), Hilde Flobergseter. Hun reagerer på at de kun får to minutter til å legge frem sin sak.

KLAR: Leder i foreningen Bevar Andøya Flystasjon, Hilde Flobergseter, er klar til å fremme sin sak i høringen tirsdag. Arkiv

– Det er veldig knapp tid, og det reagerer vi på. Man får knapt sagt «god dag». Det kan du sitere meg på, sier den engasjerte lederen.

I likhet med de andre som skal delta i høringen, får også BAF muligheten til å levere inn et skriftlig høringsnotat på to A4-sider på forhånd.

– Så vi blir å gi mer informasjon til komiteen der, og har vel åtte punkter med fem-seks setninger på hvert. Men vi ønsker jo at publikum og presse skal få høre våre argumenter, så derfor er det dumt at vi ikke får mer tid i den muntlige delen.

BAF «deler» tid i høringen med Andøy kommune, Vesterålen regionråd og Andøya Space Center. Etter at alle har holdt sine to-minutters-innlegg, vil det bli en felles spørsmålsrunde på 16 minutter.