Venstre går inn i regjering:

– Andøya er en vrien sak, uansett hvor vi lander

Nestleder Arne Ivar Mikalsen i Nordland Venstre er selv sikker i sin sak på at avgjørelse om å vrake Andøya som flybase er gal. Han spår bråk internt uansett hvor Venstre lander i saken, nå som de går inn i regjering med Høyre og Frp.

Ida G. Johnsen, førstekandidat for Nordland Venstre, Arne Ivar Mikalsen, fylkestingsrepresentant for Nordland Venstre og Anja Johansen, leder Nordland Venstre. Johnsen og Johansen er de to representantene fra Nordland som er i Oslo på landsstyremøte søndag.  Foto: Innsendt

Pluss

Før regjeringsforhandlingene satte i gang, var det flere, blant annet leder Karl Rasmus Dahle i Andøy Venstre, som varsla at de ville vurdere partimedlemskapet om Venstre gikk i regjering - særskilt om de da endrer syn under forhandlingene i Andøya-saken og om oljeboring i Andøys nære havområder. Disse to sakene var Andøy Venstres krav før forhandlingene.