For Dag Tore Hanssen i Langbakkveien i Sigerfjord ble mandag morgen en noe mer spenningsfylt affære enn mandagsmorgenene vanligvis er.

I 04.30-tida våknet han av støy utenfor huset.

– Jeg hørte noen som spant. Etter hvert skjønte jeg at det var min bil det var snakk om, forteller han til VOL.

La på sprang

Hanssen sto opp for å se hvor lydene kom fra.

– Da jeg så ut vinduet så jeg at bilen min sto tom nede ved veien. Jeg tenke først at det var jeg som hadde parkert der selv, men så kom to karer gående, som prøvde å ta bilen. Da de så meg i vinduet la de på sprang. Da kom jeg på at jeg slett ikke hadde parkert nede ved veien, men oppe ved huset, forteller Hanssen til VOL.

Ut fra vendinga de to mennene tok da de så Hanssen, og på farta da de la på sprang, tror han at det er snakk om to unge menn. Politiets teori er at biltyvene er de samme som har stjålet en bil i Bø natt til mandag. Bilen har de etter hvert kjørt fast i ei grøft i Sigerfjord, hvor de har forsøkt å stjele ytterligere to biler, én av dem Dag Tores. En patrulje gjorde i morgentimene søk etter tyvene, uten hell.

– De løp opp mot Kjerringnesdalen og hovedveien. Vi bor i det øverste huset i Langbakkveien, så de fikk seg i så fall en lang løpetur, sier han.

Fast i snødunge

Bilen sto ulåst, med nøklene i, og Hanssen bedyrer at han har fått seg en lærepenge. Heldigvis ble han reddet av en dårlig måket oppkjørsel.

– Jeg har kun måket der jeg må, så innkjøringa er smal. Tyvene kunne tydeligvis ikke rygge, de har bommet på veien og kjørt rett inn i en liten snødunge. Der står den fortsatt, sier Hanssen.

Bilen, en Mitsubishi Space Wagon fra 94, har bare fått mindre skader.

– De har tydeligvis sans for eksklusive biler. Det er en gåte at den er forsøkt stjålet, ler Hanssen og legger til at det var under 10 liter drivstoff igjen på bilen, så tyvene hadde ikke kommet så veldig langt om de hadde fått den ut på veien.

Lærepenge

Han mistenker at de to mennene også har vært i kjelleren hans.

– Ingenting er tatt, men lyset sto på, forteller han.

– Hvordan var det å våkne til dette en mandags morgen?

– Spennede! Endelig skjedde det noe i Langbakkveien, spøker Hanssen.

– Neida. Det er ubehagelig å vite at det har vært folk utenfor mens vi sov, men da jeg skjønte at det var bilen de var ute etter, var det ikke så ille. Det hadde vært verre om de hadde forsøkt å ta seg inn i huset, sier han.

– Kommer du til å låse bilen din fra nå av?

– Ja, den er tydeligvis svært ettertraktet, så det må jeg, sier Hanssen.

Politiet opplyser til VOL at alle de tre bilene som var involvert i nattas hendelser var ulåste. De oppfordrer bileiere i Vesterålen om å bli flinkere til å låse kjøretøyene sine.