Mats (15) ble påkjørt onsdag ettermiddag:

– Jeg ble slengt flere meter bort da bilen traff meg, før jeg så bilen kjøre vekk over brua

15 år gamle Mats Osnes Voktor ble onsdag kveld påkjørt i gangfeltet ved Børøybrua. Til VOL forklarer han hva som skjedde og hva han synes om sjåføren som stakk av.

15 år gamle Mats Osnes Voktor ble onsdag kvld påkjørt på Stokmarknes. Han har det etter forholdene greit etter ulykken. Foto: Privat 

Pluss

Onsdag kveld ble 15 år gamle Mats Osnes Voktor fra Stokmarknes påkjørt ved gangfeltet like ved Børøybrua på Stokmarknes.

Sjåføren som kjørte på han stakk av etter hendelsen og torsdag morgen kom nyheten om at bilen angivelig også var stjålet.

Mats forklarer selv hva som skjedde like etter klokken 16:00 onsdag ettermiddag.

– Jeg kom gående fra over brua fra Stokmarknes sentrum og skulle over gangfeltet. Jeg sjekka venstre og så en bil komme kjørende der. Den slakket slik jeg husker det ned. Jeg så da til høyre og bilene derfra slakket også ned. Jeg gikk så over gangfeltet, uten å sjekke til venstre en gang til. Så smalt det, sier Mats fra sykesenga ved Nordlandssykehuset Vesterålen.       

  

15-åring påkjørt ved Børøybrua - politiet etterlyser bil som stakk fra stedet

En 15-årig gutt ble onsdag ettermiddag påkjørt ved Børøybrua på Stokmarknes. Politiet etterlyser nå en bil i forbindelse med ulykken.


Bilen som kom fra venstre hadde nemlig ikke stoppet. Selv antar Mats at den kanskje kunne hatt rundt 40 kilometer i timen da bilen traff han.

– Jeg ble slengt opp i lufta, tok en 360 og ble kastet noen meter bort mot autovernet. Da jeg så opp så jeg bilen som hadde truffet meg kjøre vekk og forsvinne over brua, erindrer Mats.

– Et sjokk

Da han lå der på bakken, husker ikke Mats alt av detaljer. Han hadde smerter i venstre kne hvor bilen hadde truffet han i sammenstøtet. Til alt hell slo han ikke hodet i påkjørselen.

– Jeg var i sjokk. Jeg prøvde å finne frem mobil og varsle, men det var ikke lett. Heldigvis kom det mange til for å hjelpe. Det var mange fine folk som pakket meg inn for å holde meg varm. Det var også en lege der i sivil som ikke var på jobb som hjalp til. Han snakket til meg hele tiden og undersøkte meg på stedet. Han var opptatt av å holde meg bevisst til ambulansen kom.

Den kom raskt til stedet, om lag fire minutter etter ulykken.

Mulig skade i kneet

Vel fremme på sykehuset ble Mats undersøkt. Det ble ikke påvist noe brudd eller andre interne skader. Legene er derimot bekymret for hans venstre kne.


Etterlyste bil etter påkjørsel:

– Bilen var stjålet

Natt til torsdag fant politiet bilen som var involvert i en påkjørsel på Stokmarknes onsdag. Ifølge politiet var bilen stjålet.

 

– De sier de er bekymret for at det kan være en leddbåndskade i kneet, men foreløpig er kneet så hovent at de ikke kan si for sikkert.

– Hvordan har du det etter hendelsen?

– Det var et sjokk med en gang, men det går bra nå. Jeg kommer nok ikke til å glemme dette med det første, men det går bra.

– Hva sa foreldrene dine når de fant dette ut?

– Det var i sjokk selvfølgelig og veldig bekymret.

– Uansvarlig

Siden ulykken i går har bilen som var involvert blitt funnet. Eieren hadde meldt bilen stjålet. Mats har fått med seg all dramatikken i kjølvannet av hendelsen.

– Om det er tilfelle at bilen er stjålet, er det kanskje mer forståelig at sjåføren stakk av. Men jeg vil egentlig ikke si så mye mer enn det. Heldigvis gikk det bra, sier Mats og legger til:

– Det er uansett veldig uansvarlig å stikke av. Det kunne jo gått mye verre. Jeg kunne vært hardere skadd. Heldigvis skjedde dette et sted hvor det var flere folk som kunne hjelpe meg. Jeg er veldig takknemlig overfor de som kom og hjalp meg, sier 15-åringen

Mamma

Mammaen til Mats, Beate Osnes, er veldig takknemlig overfor de som kom sønnen til unnsetning etter ulykken:

– Vi er glade for at det ikke gikk verre enn det gikk. Selv om han var veldig uheldig så har han også vært heldig. Vi er så takknemlige for de som kom først til og hjalp Mats. Hjertelig tusen takk.

Fokuset er nå på sønnen og ikke på sjåføren som stakk av.

– Fokuset er ikke på sjåføren som stakk av men at Mats skal bli bra igjen. Det er selvfølgelig trist at noen kan kjøre på noen og ikke stoppe.