Handikap- og landslagsskytter Sonja Tobiassen har sendt søknad om sponsormidler til Bø kommune.

Den meritterte skytteren har tidligere deltatt i de paralympiske leker både i London 2012 og Rio 2016. I London i 2012 fikk hun en 12. plass under de paralympiske leker, og hun har 13 NM-gull på rad, i tillegg til en lang rekke rekorder.

Stor kvalitets-økning

I 2016 mottok hun kongepokalen for beste norske rifleskytter, og i oktober 2017 mottok hun hederstegn fra Troms idrettskrets for sine idrettsprestasjoner.

Det norske skytterlandslaget dekker utgifter for noen få samlinger, verdenscup og mesterskap for både Sonja Tobiassen og hennes assistent. I Tromsø har hun med støtte fra Olympiatoppen Nord med fysioterapeut og mental trener.

– Fra høsten 2017 ansatte jeg en ny assistent som i tillegg er landslagsskytter og tar lederutdanning. Dette har gitt en formidabel kvalitets-økning på mine treninger, skriver Tobiassen.

Til de daglige gjøremål har hun en assistent til, men for treningsøktene må hun selv dekke lønn til trener/assistent. Med daglige treninger blir dette kostbart, og foreløpig går dette ut over de daglige gjøremålene.

Koster å satse

Det koster å satse, og Tobiassen er også avhengig av topp utstyr, våpen og ammunisjon, samt en tilpasning av utstyr på bord som må justeres etter nytt regelverk.

– Jeg håper med dette på deres støtte for at jeg skal satse mot medalje i de paralympiske leker i Tokyo i 2020, skriver Tobiassen i sponsorpresentasjonen.

Tobiassen har et totalbudsjett for 2018 på 210.000 kroner, der den største utgiftsposten er deltakelse på verdenscup og internasjonale konkurranser på 60.000 kroner.

Sikter på gull

Selve hovedmålet for Bø-skytteren er å ta medalje i de paralympiske leker i 2020 i Tokyo- fortrinnsvis gullmedalje.

– Denne målsetningen skal nås ved strukturert jobbing og kvalitetstrening fremover. Får å nå selve hovedmålet har jeg satt meg noen delmål på veien, skriver Sonja Tobiassen, som lister opp delmål med finaleplass på to verdenscuper i året, samt å ta medalje i en verdenscup hvert år samt i alle mesterskap.

Det tredje delmålet er å ta NM-gull i alle NM-øvelser.

Stolt nordlending

Det er meget strenge regler for eksponering av bedrifter under større konkurranser og spesielt under EM, VM og OL.

Ut fra sponsorbeløp er det mulig å få gjenytelser som blant annet logo på skytterens bil, skytterjakke eller våpen.

– Jeg har valgt å satse på skytingen i Nord-Norge tross for at det store skyttermiljøet er på Østlandet. Dette gjør jeg av flere grunner, men hovedårsaken er stoltheten av å være nordlending og nærheten til familie og hjemplassen min i Bø, som gir meg styrke i hverdagen, skriver hun i sin søknad.