Slåssingen i Hadsel:

Siktet for grov kroppskrenkelse og kjøring i ruspåvirket tilstand

En større krangel mellom to menn i Hadsel fredag ettermiddag endte på legevakta for begge to. I dag opplyser politiet at den ene involverte er siktet for grov kroppskrenkelse og kjøring i ruspåvirket tilstand.

To menn i 30-åra til legevakta etter slåsskamp.  Foto: Marius Birkeland

Pluss

Menn i 30-årene til legevakta etter slagsmål med batonger og kniv

To menn i 30-årene havnet på legevakta etter et slagsmål med batonger og kniv ved Vatndal utenfor Stokmarknes i Hadsel fredag ettermiddag.

 

– I den første meldingen fikk vi beskjed om at kniv var involvert i slagsmålet, men dette er ikke korrekt. Vitneavhørene viser at siktede i saken hadde en kniv i en slire. Den forsvant i basketaket, men ble ikke brukt i slagsmålet, sier operasjonsleder Mads Bernhoft ved operasjonssentralen i Bodø. Han understreker at det slett ikke er ulovlig å bære kniv i slire som en del av et arbeidsantrekk.

Slåsskampen utartet seg på stedet, og de to mennene ble etter hvert fremstilt for legevakten, begge noe blodig. Det ble brukt batonger under basketaket. Politiet er ikke kjent med tilstanden til de to involverte. Mannen som er siktet i saken ble påtruffet kjørende. Politiet mener det er grunn til å tro at bilkjøringen skjedde i ruspåvirket tilstand.

Bernhoft sier at omstendighetene forut for slagsmålet er noe uklare. Videre etterforskning må til for å klarlegge hva som egentlig skjedde, men det antydes at en parkert bil kan ha vært en medvirkende årsak til slåssingen.

– Videre etterforskning vil avgjøre påtalespørsmålet, understreker Bernhoft.

Slåssingen skjedde i Vatndal ved Stokmarknes.