I desember omkom var en 18 år gammel mann og en mann i 20 årene.  Drukningene i desember skjedde i Østfold og Møre og Romsdal.

Redningsselskapets skøyter var involvert i søk etter en av dem som druknet i årets siste måned i fjor. De to redningsskøytene i Vesterålen hadde til sammen 315 oppdrag i fjor.

Eldre menn topper statistikken

I 2017 er det totalt 94 personer som har omkommet i drukningsulykker i Norge.

Det er 80 menn, 12 kvinner og to barn under åtte år, ifølge statistikk fra Retriever, som fører drukningsstatistikk for Redningsselskapet.

Møre og Romsdal er det fylket med flest drukningsulykker (15) etterfulgt av Telemark (13) og Rogaland (12). I Nordland fylke var det 10 drukningsulykker i 2017.

Menn over 61 år er overrepresentert i statistikken. Fritidsbåt og fall fra land eller brygge er de to fremste drukningsårsakene, med henholdsvis 26 og 12 tilfeller.

Det er ulik nasjonalitet på de som omkom i løpet av fjoråret. Blant de som omkom var det 79 fra Norge, 5 fra Tyskland, 2 fra Syria og 2 fra Danmark. Fra henholdsvis Russland, Polen og Sverige var det én person som omkom i drukning, mens det også var en person av østeuropeisk nasjonalitet.

Gav assistanse til 116 fartøy

I Vesterålen har Redningsselskapet to redningsskøyter utstasjonert, i de viktigste fiskerihavnene, Andenes og Myre.

Pressevakt hos Redningsselskapet, Oddbjørn Nesje, opplyser at RS «Dagfinn Paust», som er stasjonert på Andenes, i løpet av 2017 totalt hadde 181 oppdrag, noe som er et høyere antall oppdrag enn i Øksnes.

Redningsskøyta på Andenes gav i løpet av fjoråret assistanse til 116 fartøy. I tillegg ble ett fartøy berget.

Antallet personer som ble assistert av RS «Dagfinn Paust» i løpet av fjoråret var 141.

RS «Knut Hoem» på Myre

Oppdragsstatistikken for redningsskøyta RS «Knut Hoem» som er stasjonert på Myre viser at det var totalt 134 oppdrag i 2017. De sørget for å redde én person, og gav totalt assistanse til 304 personer.

Antallet fartøyer som ble gitt assistanse i løpet av fjoråret var 107 i Øksnes.