Det er Øksnes Entreprenør som har hovedentreprisen på oppføringen av nybygget på Eidet, som nå er i ferd med å reise seg.

– Et stort løft

Ikke siden 1980-tallet, da Prix-bygingen på Straume ble bygget, er det ført opp et helt nytt butikkbygg i Bø. Bak satsingen står Joker Eidet, som eies av Beate Ingebrigtsen, Ståle Andre Hansen og Per Arne Jakobsen.

– Det er ei stor investering, nybygget har en prislapp på om lag 20 millioner kroner. Det er selvfølgelig et stort løft, men det er også på tide fordi det butikkbygget vi har nå er veldig nedslitt, er ikke godt nok tilpasset og er rett og slett blitt for lite for oss, sier Beate Ingebrigtsen.

Hun tilføyer at man nok kunne renovert butikken til en bedre standard, men plassmangelen ville da allikevel vært et problem.

– Det er kundene som bestemmer hva vi skal ha, og når vi opplever at vi får så god støtte fra dem, så tør vi å gjøre denne satsinga, sier hun.

750 kvadratmeter

Det er 17 år siden butikken på Eidet startet, da den tok over stafettpinnen for Samvirkelaget. Ingebrigtsen har vært med hele veien.

– Om det blir 17 år til, så er jeg pensjonist, ler hun, som stortrives i butikken der det alltid er variete arbeidsdager, mye å gjøre og veldig sosialt.

– Vi gleder oss veldig til nybygget står ferdig. Det er spennende å se at bygget nå er i ferd med å reise seg, sier hun.

Nybygget blir på hele 750 kvadratmeter og det er fortsatt Joker som skal være innholdet.

– Det er et nærbutikksegment som passer veldig godt for oss, og en fin kjede å være i, sier Ingebrigtsen, som før sommerferien flytter inn i nybygget sammen med de seks andre ansatte ved butikken.

Høysesong om sommeren

Butikken på Eidet har hatt en formidabel omsetningsøkning de senere årene. Hytte-boom i Bø, i tillegg til de mange som har sommerhus i kommunen, gjør at sommeren er årets høysesong.

– Til vanlig er det hektisk, men om sommeren er det dobbelt så hektisk. Det har absolutt blitt vår nye høysesong, det er da alle sommergjestene er her. Om sommeren er det folk overalt i Bø, sier hun.

Også ved andre ferier og høytider som påske er det mye hyttefolk i kommunen, som er flinke til å støtte lokalbutikken.

– Vi tenker også at den satsinga vi gjør her er viktig for nordbygda. Det er rene bygge-boomen på Eidet nå, med både butikken, oppføring av et tre bolighus lengre ned på Eidetsjyen, sier Ingebrigtsen.

Serviebygg og hotellrom for turistene

I nybygget blir det mer enn bare butikk, her blir det også servicebygg for turister.

– Vi satser på bobilcamp og skal ha et servicetilbud til turister, med dusj og mulighet for å vaske og tørke klær. Det kommer stadig flere turister til Bø, og mange av dem reiser med telt eller er sykkelturister. At vi kan ha et godt tilrettelagt tilbud for denne gruppen tror jeg er et stort pluss, sier hun.

Ingebrigtsen tilføyer at også for hyttefolk kan det være et gjevt tilbud.

– Bø har stort potensial innen turisme, og da synes vi det er riktig å satse på en serviceavdeling i tillegg til butikk. Vi kommer også til å ha to hotellrom som er familierom for utleie,  sier hun.

– Det er satt av tre dager til å sette opp selve rammerverket til nybygget, deretter kommer tak og vegger på plass. Det største arbeidet blir selvsagt innvendig når alt der skal på plass. Å følge byggeprosessen er utrolig spennende, sier Ingebrigtsen.

Eksperter på stålkonstruksjoner

Nils Christian Sørensen og Johannes Hidegaard i Give Stålspær er underentreprenør hos Øksnes entreprenør. Foto: Tone M. Sørensen

Johannes Hildegaard og Nils Christian Sørensen fra det danske selskapet Give Stålspær er underentreprenør hos Øknes Entreprenør, og spesialister på rammeverk i stål.

Denne uka setter de opp selve stålskjelettet til bygget. Deretter kommer veggene på plass.

– Vi reiser rundt overalt i Norge og gjør oppdrag som dette, og har vært alt fra Alta i nord til helt sør i landet. Vi skal bare bruke to dager til, så er vi ferdige med vår de av jobben, sier Sørensen.

Byggeleder Raymond Andreassen gir innsatsen skryt, og forteller at danskene er verdensmestre i å sette opp stålelementer.

– Ja, det lyder riktig godt, smiler de to.

– Har gått på skinner

– Byggeprosjektet har gått helt på skinner så langt. Det var et veldig godt grunnarbeid som ble utført her, det ble gjort før jul. Nå som rammen til bygget kommer opp, skal det på sandwich-plater og med disse på plass er bygget ferdig isolert både innvendig og utvendig, sier Andreassen.

Det nye butikkbygget er i ferd med å reise seg på Eidet. Her blir det også serviceanlegg for turister og bobilcamping. Foto: Tone M. Sørensen

Han forklarer at så snart bygget er tett og grunnen kan bli tinet og tørr, vil støypingen av gulv ta til.

– Siden dette er et elementbygg går det forholdsvis raskt å sette opp. Bygget skal være klart til 1. mai og så langt har alt gått helt i henhold til plan, sier han.