Etter 26 år som kommunepolitiker for Frp i Andøy, fikk Rønneberg innvilget fritak på grunn av helsemessige årsaker.

– Nå er helsesituasjonen bedre enn den var for ett år siden, så jeg har oversendt en henvendelse til ordfører Jonni Helge Solsvik, der jeg ber om å få tre inn i de vervene jeg fikk fritak fra, sier Rønneberg.

Har savnet politikken

Han medgir at det er noe uvanlig å søke om å få komme tilbake når man har fått fritak.

– Ja, det er uvanlig at noen søker om å få gjeninntre, men jeg er klar til å starte på igjen og gjøre en god jobb for Andøy kommune og partiet, sier Rønneberg. Han legger til at det har kriblet i politikeren Rønneberg etter at han trakk seg ut av politikken.

– Det har vært mange saker jeg har hatt lyst til å kommentere, der jeg har vært nødt til å holde igjen. Så ja, jeg har savnet å være en del av lokalpolitikken i Andøy, sier han.

Tar sikte på en periode til

Hvis kommunestyret godkjenner søknaden hans, så har han flere saksområder han ser frem til å engasjere seg innenfor.

– Jeg har noen kjepphester. Det er for eksempel ungdom som faller utenfor, eldre og selvfølgelig Andøya flystasjon. Siden Frp er i regjering, så vil jeg selvfølgelig gjøre mitt for at sentrale myndigheter skal tilgodese oss i Andøy, sier han, og legger til at det trolig ikke blir noe kortvarig comeback.

– Nei, jeg tar sikte på å sitte ut denne perioden og sikkert én til, sier Rønneberg.

Ikke vært borti lignende sak

Ordfører Jonni Helge Solsvik sier til Andøyposten at han ikke har vært borti en lignende sak, der noen med fritak søker om å få tiltre igjen.

– Det er ikke tvil om at Halvar Rønneberg er valgt inn i kommunestyret ved siste valg, og at denne søknaden må behandles i kommunestyret, sier Solsvik. Han sier at han nå vil gi rådmann Kirsten Lehne Pedersen i oppdrag å se på regelverket og forberede en sak for kommunestyret.

– Vi skal få sjekket opp regelverket rundt dette grundig, slik at vi ikke trår feil, sier Solsvik.