Den gamle tråkkemaskinen de kjøpte for 75.000 kroner for åtte år siden, begynte å krangle. Deler er dyre, og da de la den ut som «vurderes solgt» på Facebook nylig, ble den i løpet av et par timer solgt til Røa idrettslag i Oslo. Ny tråkkemaskin fikk de tips om fra en som driver med import av slike maskiner, og som har vært i militæret på Andøya.

– Han hadde vært med på å sette opp folkvognmotoren vi brukte som skitrekk på 80-tallet, og visste godt hva slags maskin som ville egne seg i Bleiksmarka, sier Sigve Jacobsen.

Ny maskin til 250.000 kroner

– Vi fikk tips om en maskin i Trøndelag som er litt større enn den vi har nå. Etter kontakt har vi fått lovnad om at vi skal få kjøpe den, sier Glenn Nilsen. Den nye maskinen koster 250.000 kroner, og vi mangler nå 55.000 kroner for å ha finansieringen i orden. Det resterende er finansiert gjennom salg av den gamle tråkkemaskinen til 50.000 kroner, egne midler og et lite lån.

– Vi har også kjørt en liten Vipps-kampanje på Facebook, der vanlige folk har bidratt med mellom 10.- og 15.000 kroner, sier han.

Et tilbud til hele nord-Andøy

Nå går de to, som hver vinter har omkring 80 timer i tråkkemaskinen til glede for skifolket, ut og ber næringslivet i Andøy om hjelp.

– Arbeidet vi gjør med å kjøre opp løyper, er ikke bare for folk på Bleik. Det er for hele nordøya. Så vi håper bedriftene på Andenes støtter opp om aksjonen når vi kommer og ber om penger til den nye tråkkemaskinen, sier Nilsen, og legger til at de trenger pengene så fort som mulig.

200 dugnadstimer hver vinter

I tillegg til lysløypa kjører de også opp løyper på Bleiksvann når forholdene for det er til stede, og også lekeplassen og skolen får egne løyper fra den engasjerte gjengen i skigruppa til Høken.

– Vi gjennomfører vel omkring 200 dugnadstimer i løpet av tre hektiske vintermåneder, og har over 100 unger innom på skikarusell i løpet av vinteren. Vi bleiksfolk er vant til å ordne ting selv, men nå trenger vi hjelp fra alle som nyter godt av løypetilbudet vi legger til rette for, sier Nilsen.