– Det jeg vil si om tyveriet passer seg ikke på trykk, så jeg skal holde kjeft. Men det i alle fall utrolig råttent gjort. Dette er en scooter beregnet for unger. Det er omtrent det samme som at de skulle kommet i hagen vår og stjålet lekene til Adrian, sier Andreassen.

Verdi 30.000

Scooteren er en såkalt barnescooter som har en nyverdi på 30.000 kroner. Den ble kjøpt av Andreassen i 2013 og ble først brukt av datteren som nå er 12 år, før sønnen Adrian (7) tok over spakene.

Scooteren har vært lagret i den gamle heimvernsleiren på Sortland, som Andreassen kjøpte for noen år siden for å ha som lager.

Søndag formiddag dro Mats og sønnen opp for å hente scooteren og kjøre en tur. Da de ankom så vi at låsen var klipt og at scooteren var borte.

– Adrian ble helt sønderknust. Det ble både snørr og tårer som måtte tørkes, sier Andreassen.

Fulgte spora

Det var flere ting lagret i lageret, men kun scooteren var stjålet. Ut fra sporene tror Andreassen tyveriet fant sted i løpet av de siste to ukene.

– Sporene var ikke dagsferske. Jeg vil anta de kan være fra mellom 7-14 dager gamle. Så tyveriet er skjedd i løpet av de siste par ukene.

Søndag kveld fulgte Andreassen og samboeren sporene fra lageret. De var lette å følge helt frem til lysløypa på Sortland. Der forsvant de. Etter å ha fulgt sporene har Andreassen en teori.

– Det er nok noen lette folk som har stjålet den. For det første er det en scooter som er beregnet for barn og de som har stjålet den har sittet på den og kjørt. Dette kan jeg si for at tyven kun i oppoverbakker har gått av for å gå ved siden av den. På sletter og lignende har de kjørt på vanlig vis uten at den har sunket veldig ned i snøen. Det tyder på at de i alle fall er lettere enn meg, sier Andreassen.

Søndag etterlyste Andreassen tips på facebook.

Politianmeldes

Tyveriet vil i løpet av mandagen bli politianmeldt. Det var foreløpig ikke gjort da VOL snakket med Andreassen mandag formiddag.

Andreassen håper at tyven eller tyvene får dårlig samvittighet.

– Jeg håper jo at noen får dårlig samvittighet og leverer den tilbake. Det er jo unger de har stjålet fra.