Atle Hansen var en av de oppmøtte i kommunestyresalen for å se debatten mellom ordfører og representant fra Øksnes næringslivsforening. Debatten ble sendt live både på Vesterålen Online og radio Øksnes.

– En usosial skatt

Hansen mener det er en dårlig idé å innføre eiendomsskatten, og er imot. Han mener det kan være et stort pre for kommunen å ikke ha eiendomsskatten.

– Jeg er imot eiendomsskatt. En av årsakene til det er at jeg mener dette er en usosial skatt. Dessuten burde det være slik at om man innfører denne skatten, så bør det være ikke bare for bedrifter dette bør innføres, det bør være for private også, sier han.

Hansen tilføyer at dette er kun i det fall en eiendomsskatt skal innføres, at det bør være likt for både næringsliv og private.

– Men jeg mener skatten ikke bør innføres. Jeg tror vi kan få nedleggelser blant bedrifter om vi innfører en slik skatt, fordi det er mange i kommunen som driver marginalt, sier Atle Hansen.

Eiendomsskatten for verker, bruk og næringseiendommer er innrettet slik at den ikke tar hensyn til bunnlinja til den enkelte bedrift, er tallene røde må det betales uansett. Selskapsskatt derimot betaler kun bedrifter som går med overskudd.

Hansen mener Øksnes, som eneste kommune i Vesterålen uten eiendomsskatt, kan markedsføre seg som «skatteparadis». Ikke minst for å rekruttere både nye innbyggere og ny næringsvirksomhet til Øksnes.

– Vi kan bruke det i markedsføringa at vi ikke har denne skatten, for å få nye etableringer hit, sier han.