– Målet er at folk skal snakke om dette arrangementet i 50 år. Så bra tror vi at det blir, sier Ketil Johnsen i arrangementskomiteen.

Utvidet 70 årsdag

Ideen til arrangementet fikk Banana Airlines-general Kai Kiil i forbindelse med at Royer Larsen, som har vært en slags «gudfar» for mange vesterålsband opp gjennom årene, fyller 70 år.

– Målet var å lage en overraskelsesfest, men så dukket ideen opp om å lage et større arrangement på dugnad. Deretter ballet det på seg, forteller Kiil, som selv har hovedansvaret for å koordinere den vordende musikkfesten.

Burs­dags­barn: Roy­er Larsen, som er burs­dags­barn og ho­ved­per­son, skal selv spille i ori­gi­nal­be­set­nin­gen til Zoo under konserten.

Kveldens eldste

Iherdig arbeid for å stable sammen en variert artistliste som representerer både gårsdagen og morgendagen, har pågått den siste måneden. Nå er artistlista så å si komplett. Før jul ble det kjent at både original- og den nåværende besetningen av Zoo skal i ilden. Det skal også det som tilsynelatende er Vesterålens eldste band, Nesquintetten. Bandet, som fortsatt spiller svingende og dansbare instrumentallåter, ble etablert i 1966. Den gang var det Terje Voktor på saxofon, Svein Kristoffersen (gitar), Bjørn Høynes (bass), Tobben Pedersen (keyboard) og Svein Nicolaysen (trommer) som utgjorde besetningen.

Nesquintetten har hatt to vokalister gjennom årenes løp, Åse Annie Opsjøen og Kai Kiil. Dagens besetning, der medlemmenes alder spenner mellom 70 og 79 år, består av Terje Voktor, Svein Kristoffersen, Tobben Pedersen, og Håkon Pedersen.

Ba­na­ner: Kai Kiil og res­ten av Ba­na­na Airlines, er ett av man­ge band som opp­trer un­der ar­ran­ge­men­tet «50 år med rock Ves­ter­ålen».

Variert utvalg

Følgende band og artister blir å finne på scenen under «50 år med rock i Vesterålen»: Både dagens og originalbesetningen av Zoo, Banana Airlines, Åtgaum, Blue Moon, DriveShaft, Focus, Svein Willy Andersen, Nesquintetten, TooRaLoo, Elias Stokkan, Per Nic Gundersen, Sullivans, Espen Askeladd, Anniken Høve m band og Number One. Ingen av artistene blir honorert for innsatsen under konserten.

– Vi har snakket om at inntektene kanskje skal gå til et formål som gagner den fremtidige musikkgenerasjonen i Hadsel og Vesterålen. Det kan for eksempel være en rockemønstring eller noe lignende. Vi får se, sier Johnsen.

Det er ventet at mange kommer til å ta turen til den historiske konserten på lørdag.

– Forhåndssalget har vært bra, så vi vet at de blir mye folk, der en del også kommer langveis fra. I tillegg har vi hatt en massiv markedsføring for å nå ut til flest mulig, slår Ketil Johnsen fast.