Siden 2013 har Steinsvik Hus & Entreprenør AS arbeidet med planene om et leilighetsbygg på tomta som i dag er lager for And-Hus AS i havna på Andenes.

Gårdshaugen

Det er ikke alle som er like begeistret for planene om et 19 meter høyt leilighetsbygg i havna. I tillegg ligger tomta innenfor området til gårdshaugen på Andenes. Det har skapt problemer for å få omregulert området til boligformål.

I 2015 ga Riksantikvaren tillatelse til inngrep i gårdshaugen på den aktuelle tomta under forutsetning av at det gjennomføres en arkeologisk utgraving. I 2016 vedtok formannskapet i Andøy å endre reguleringsplanen i tråd med dette. Og der har saken stått til nå.

Arkeologiske undersøkelser

I et brev datert 17. januar ber nå Nordland fylkeskommune om at Riksantikvaren gjør vedtak om omfang og igangsetting av arkeologiske undersøkelser på tomta.

TOMT Det er på denne tomta nær havneområdet på Andenes at Steinsvik Hus & Entreprenør AS ønsker å bygge 11 leiligheter fordelt over fem etasjer. Foto: Jørn Aune

– Tiltakshaver, Steinsvik Hus & Entreprenør AS, ønsker å komme i gang med planen i løpet av 2018, skriver Geir Davidsen, som er seksjonsleder for kulturminner i Nordland.

– Absolutt levende

Arnulv Steinsvik bekrefter at prosjektet absolutt er levende.

– Folk på Andenes, som andre steder, har behov for hensiktsmessige boliger. Kanalgården har en fantastisk plassering og jeg er glad for at vi nå har kapasitet til å ta prosjektet fram igjen, sier Steinsvik.

Han er ikke skremt over planene om å legge ned Andøya flystasjon.

– Det er selvfølgelig en sak vi har fulgt med, men samtidig skjer det mye spennende i Andøy, både med Andøya space center og når det gjelder havna på Andenes. Det er veldig mye guts og drive i Andøy, til tross for flystasjonssaken, sier Steinsvik.

11 leiligheter

Planen er å bygge 11 leiligheter fordelt hver fem etasjer. Bygget skal også inneholde parkeringsgarasje, der minst en plass skal være tilpasset bevegelseshemmede.

– Nå venter vi på vedtaket fra Riksantikvaren. Før det foreligger, kan jeg ikke si noe mer eksakt om framdriften. Men vi ønsker å starte salg av leiligheter så raskt som mulig, sier Steinsvik.