– Jeg var lykkelig i går, da jeg fortsatt var i 60-årene. Jeg kjenner sommerfuglene i magen, men gleder meg mest, sier Larsen.

Ideen "50 år med rock i Vesterålen" var i utgangspunktet å arrangere en konsert for 70-årsjubilanten, som har fungert som en mentor og Gudfar for mange artister i Vesterålen gjennom årenes løp.

I stedet ballet det bare på seg og endte opp som en markering av regionalt musikkliv gjennom to generasjoner, der band som Zoo, i to utgaver, Banana Airlines, Åtgaum og Blue Moon og mange flere, står på scenen. (Nederst i saken finner du komplett artistliste)

– Vi har forhåndsolgt 500 billetter, noe som er formidabelt, sier Ketil Johnsen i arrangementskomiteen fredag formiddag.

Åtgaum er ett av til sammen 15 band som skal opptre under "50 år med rock i Vesterålen". Foto: Presse

– Pompøst

Bassist og bursdagsjubilant Larsen kommer til å få en hektisk kveld lørdag og skal spille med til sammen sju band, som utgjør halvparten av kveldens artistliste.

– Det høres litt pompøst ut, humrer han.

– Å få være med å vise frem det mangfoldet som har vært i musikklivet i Vesterålen har vært gjennom så mange år, er stas å være med på, legger Larsen til.

Yngst på scenen

Mens Larsen tilhører øvre alderssjikt av artistene som opptrer lørdag, er Didrik Didriksen (15) og Mads Odin Pedersen (14) de to yngste. Ungguttene spiller i bandet Driveshaft og gleder seg til å opptre på samme scene som gamlegutta.

– Å stå på samme scene som flere av idolene våre, er helt nytt. Vi har tidligere bare spilt på lokale arrangementer rettet mot ungdom, så dette blir helt spesielt. Vi gleder oss, sier Didriksen, som for øvrig er barnebarnet til Royer Larsen.

Didrik Didriksen (15) og Mads Odin Pedersen (14) i bandet Driveshaft, er yngst av artistene under konserten. Foto: Vidar Eliassen

God kapasitet

Med tanke på at storsalen har kapasitet til å huse over dobbelt så mange, understreker Ketil Johnsen at det fortsatt er romslig.

– Vi har god kapasitet og det er mulig å kjøpe billetter i døra, selv om vi foretrekker at folk forhåndsbestiller på nettet. Det kommer til å bli mye folk, sier han.

Totalt 15 band, fordelt på 60 artister skal ilden, under konserten. Ett av dem har blitt føyd til i siste liten, nemlig Det blir ellers et stort spenn i både musikk og alder. Den yngste artisten er 15 år og den eldste nesten 80.

Blir filmet

Fra første artist går på scenen i beste sendetid, kommer konserten til å gå slag i slag fram til stengetid ut på natta.

–Det blir spennende og ikke minst er det interessant at det er artister fra hele Vesterålen, så her blir det noe for enhver smak. Målet vårt med denne konserten er å skrive historie. Med utgangspunkt i den artistlisten vi byr på, er det absolutt mulig. Her er det så mye bredde og musikalitet at det kommer til å bli bra. I den forbindelse, for å bevare minnene for ettertiden, blir det gjort både lyd og bildeopptak av hele konserten, opplyser Johnsen.

Sullivan er kanskje ikke like strøkne og fargerike i tøyet i dag som i gamle dager, men entusiasmen er det neppe noe å si på. Foto: Privat

Luksusproblem

Kveldens konferansier blir frontfigur i Banana Airlines, Kai Kiil, som også skal i ilden musikalsk. Den rutinerte musikeren presiserer at han ikke kommer til å prate mye mellom de ulike bandene.

– Jeg har et lite luksusproblem med tanke på at det er så mange band som skal på. Derfor er det viktig at ikke praten tar overhånd, men at det er musikken som taler for seg, sier han.

Drypp av ungdomstid

Når arrangementet er over natt til søndag, håper Kiil at folk sitter igjen med en haug av gode minner.

– Jeg håper at folk kjenner igjen og får et lite drypp av ungdomstida, i alle fall de som er godt voksne. Når det gjelder de yngre er gøy bare at de får se hva vi gamlinger driver på med. Totalt sett så håper jeg at dette blir en god fellesopplevelse for alle, slår Kai Kiil fast.

Følgende band og artister står på scenen under konserten lørdag:

Åtgaum Blue Moon Drive Shaft Focus Svein Willy Andersen Nesqintetten TooRaLoo Elias Stokkan Peer Nic GundersenMagnussenSullivans Fleines & Elstad Anniken Høve m/band Number One Zoo -(orginal besetning) Banana Airlines Zoo (dagens besetning)