Martinsen på til sykehuset på behandling og kontroll tre ganger i uken. Hun er avhengig av krykker, og har parkeringsbevis for handikappede. Det hjelper imidlertid ikke så mye utenfor det nye sykehuset på Stokmarknes.

– Det er alltid opptatt av drosjer og andre kjøretøy. Det er to oppmerkede plasser for handikappede, men også de er opptatt. Og jeg ser ikke noen bevis i bilen på at førerne med god samvittighet kan parkere som de gjør på disse plassene, sier Martinsen. Hun tror en mulig forklaring kan være at plassene kun er merket på asfalten.

– Dette må det da gå an å gjøre noe med, mener Martinsen.

Jobber med plan

Seksjonsleder drift og vedlikehold ved Nordlandssykehuset Vesterålen Ken Steve Hansen svarer:

– Det jobbes fra Senter for drift og eiendom i Nordlandssykehuset med en situasjons- og skiltplan som skal gjelde for hele området til Nordlandssykehuset Vesterålen. Denne skal ut på offentlig høring før den blir endelig.

– Det har samtidig vært en opprydding i tomteforholdene mellom Nordlandssykehuset og Hadsel kommune, og før dette er formelt på plass, så vil det ikke være mulig med ferdigstillelse av situasjonsplan for hele området, sier Hansen.

Stort arbeid: Det graves i stor stil utenfor sykehuset, og seksjonsleder Ken Steve Hansen sier det blir orden etter hvert. Inntil videre oppfordres ansatte til å parkere nedenfor Hadsehallen.

– Av det totale antall parkeringsplassene til pasienter og besøkende vil det bli satt av 10 prosent til handikapparkering. Det blir også egne plasser til større kjøretøy som har behov for utkjøring av rampe for rullestoler nær hovedinngangen. Hovedtyngden av handikapp-plassene vil bli lokalisert til hovedinngangen til sykehuset, men det vil også bli satt av slike plasser ved inngangene til de andre fløyene, forklarer Hansen videre.

Vil skilte tydelig

Når skiltplan er godkjent, så vil det bli satt opp skilt som tydeliggjør plassene også på vinterstid. Når det gjelder parkeringsplasser generelt så har det på grunn av stor byggeaktivitet på område vært en utfordring med å dekke parkeringsbehov for både pasienter, ansatte, drosjer og ikke minst HC-plasser.

– Det har ved flere anledninger vært kommunisert ut i organisasjon med henstilling om å ikke benytte p-plassen til pasienter og besøkende, og det er etablert en egen plass nedenfor Hadselhallen som er til ansatte, understreker seksjonslederen.