– Vi fikk prisen for beste Byggtorget-butikk i 2017. Prisen fikk vi fordi vi er lojale mot konseptet, at vi har høy omsetning og at vi er en innovativ butikk, sier Rask.

Premien var et diplom og en krystallpokal.

Rask er selvsagt strålende fornøyd med utmerkelsen.

– Det er veldig hyggelig, og ei vitamininnsprøyting for alle som jobber her. Aller helst skulle jeg hatt alle med meg opp på scenen da jeg mottok prisen. For denne prisen er et synlig bevis på den fantastiske gjengen som jobber her, sier han.

Økt omsetning

Butikken til Rask ble bygd ut med egen kjøkken- og interiøravdeling i fjor.

– Det ble en umiddelbar suksess som er blitt tatt veldig godt imot hos kundene, forteller Rask, som også sier omsetninga økte i fjor.

– Alle tallene er ikke klare, men vi hadde ei omsetning på mellom 36 og 37 millioner kroner. Det er ei økning på 20 prosent. Vi økte med det for fjerde år på rad. Det er vi selvsagt kjempefornøyde med, sier han.

Miljøet

Rask forteller at han tror arbeidsmiljø har mye å si for fremgangen.

– Vi er en gjeng som trives i lag på jobb. Det har mye å si og det tror jeg kundene også merker, sier Rask og går inn på andre deler han mener er viktig for fremgangen som har vært:

– Vi har et stort varelager og det gjør nok sitt til at vi får mange kunder. I tillegg så er det jo slik at Nord-Norge går godt og Lofoten og Vesterålen er i en særklasse der. Utviklingen er stor og det er gode tider for byggevarebransjen.

Rask eier butikken selv. Det mener han har mye å si.

– At vi er lokaleid tror jeg er viktig. Det gjør at vi kan «hive oss rundt» og gjøre grep uten å måtte konferere med noen andre. En stor fordel, tror jeg.

Lars Rask og Jørn Toresen på lageret. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Konkurransen

Det er heller ikke til å stikke under en stol at det er stor konkurranse rundt byggevarebransjen, kanskje spesielt i Hadsel. Nylig åpnet Byggern sin nye butikk på Søndre, mens Byggmakker, som ligger like ved Byggtorget, bygger ut i disse dager og blir en del av landets største byggevarekjede Montér.

– Det er ikke tvil om at konkurransen er stor og vil bli enda større. Det er noe vi er veldig klar over og som vi tenker på og har planer om hvordan vi skal møte. Vi har noen spennende ting på gang som vi mener skal gjøre at vi skal møte den konkurransen som kommer, sier Rask uten å ville gå inn på hva slags grep dette er.

Han skryter samtidig av samarbeidet butikkene i Hadsel imellom.

– Jeg syns vi hele tiden er flinke til å samarbeide når vi kan. Det er noe jeg håper vi kan fortsette med. Vi ønsker å hindre handelslekkasje og samarbeider derfor for å få til det. Så får vi konkurrere når vi må det. Sånn må det være, sier Rask.