Prosjektleder Jon Helge Falch i Sortland Entreprenør, som har oppgaven med å bygge fundamentene til vindmøllene, er svært fornøyd om dagen.

– Når det kommer til vår fremdriftsplan for støping av fundamentene til møllene, er situasjonen for våre arbeider på Ånstadblåheia veldig beroligende. Planen var at vi skulle starte opp med støping av de siste fundamentene i begynnelsen av mai. Det gode været i vinter gjør imidlertid at vi allerede nå er i gang med betongarbeidene, tre måneder tidligere enn planlagt, sier prosjektleder Jon Helge Falch i Sortland Entreprenør til Vesterålen Online.

60 prosent ferdig

Sortland Entreprenør støpte ferdig åtte fundamenter til vindmøllene i fjor. Fristen for å bli ferdig med de resterende fundamentene er til sommeren.

– Veibyggingen som Bulldose Maskinlag arbeider med, går også godt fremover. Jeg vil anslå at om lag 60 prosent av vår del av prosjektet allerede er gjennomført, sier Falch.

Fremdrift

Den 20. juli skal samtlige av de 16 fundamentene til vindmølleparken være ferdigstilt. Trafobygget til vindmølleparken sto ferdig før årsskiftet, mens servicebygget er beregnet ferdigstilt i mai eller juni. Arbeidene som Sortland Entreprenør og Bulldozer Maskinlag utfører for Nordkraft i Narvik, beløper seg til mer enn hundre millioner kroner totalt.

Arbeidene med Ånstadblåheia vindpark startet opp da de første maskinene var på plass i begynnelsen av mars i fjor. Konsesjonen til vindparken ble gitt av Olje- og energidepartementet i august 2013. Når vindparken på Ånstadblåheia står ferdig, vil den produsere inntil 50 MW og ha en årlig produksjon på cirka 140 GWh.

Internasjonalt eierskap

Det internasjonale konsernet Fortum kjøpte vindparkprosjektet i januar i fjor. Det Narvik-baserte selskapet Nordkraft skal ha ansvaret for drift og vedlikehold når vindparken kommer i drift.

Nordkraft vil etter utbyggingen på Ånstadblåheia ha ansvar for cirka 560 GWh vindkraft i Ofoten og Vesterålen.