Tømmervikgruppen har søkt kommunen om en ytterligere utvidelse for sin planlagte lokalitet på Børøya.

Rådmannen i Hadsel råder politikerne å si nei til den planlagte utvidelsen.

«Hadsel kommune er opptatt av en god - og fremtidsrettet næringsutvikling som gir en merverdi for samfunnet. Prosjektet Tømmervikgruppen AS skisserer virker veldig spennende, og kan i seg selv styrke bedriftens fremtid og gi synergier også for samfunnet. I denne saken kan kommunen ikke imøtekomme Tømmervikgruppen AS sin søknad, da omsøkt areal er i et område hvor det planlegges å tas ut masser for videreutvikling av industriområdet. Etter masseuttak skal området selges til næringsaktører , der også Tømmervikgruppen AS selvsagt er velkommen til å søk e om nytt areal.», skriver han.

To alternativer

Rådmannen gir politikerne videre følgende to alternativer:

  • Løsning 1 – Ikke selge omsøkt areal: Fordeler: Vi beholder dagens arealer og muligheten å hente masser derfra for utfylling i sjø. Kan i det lange løp være strategisk lurt ved at massekostnadene for utfylling blir så billige som mulig. Mulige fremtidige masser for Skretting når de skal realisere masterplanen.Ulemper: Tømmervikgruppen får neppe areal nok til å også få på plass et sagbruk som er svært arealkrevende. Kan gjøre fremtiden vanskelig for bedriften.

  • Løsning 2: – Selge omsøkt areal:Fordeler: Tømmervikgruppen får på lang sikt sannsynligvis styrket driften.Ulemper: Areal som vi kan benytte til masseuttak blir redusert. Det må sannsynligvis hentes mer masser fra andre plasser ved utvikling av sjøarealer – dette er fordyrende og kan gjøre at bare de største næringsaktørene kan se seg monn i å investere i sjøutfylling.

Opp til politikerne

Nå er det opp til politikerne å avgjøre hvilket av de to alternativene de velger. De kan også komme med egne forslag.

Dette avgjøres altså i formannskapet torsdag i neste uke, etter at det har vært oppe i teknisk utvalg tirsdag i neste uke.

Les sakspapirene