Flytter til sentrum mens Sortland Senter bygges om:

Sport1 snart klare for å ta imot kunder i ny butikk ved Sortland torg

Fram til nytt Sortland senter åpner 15. mai, vil Sport1s butikk i byen befinne seg rett ved Sortland torg. De åpner dørene allerede på tirsdag.

Butikksjef Øyvind Hjellbrekke Grønli i Sport1 Sortland er klar for å ta imot kunder i den nye, midlertidige butikken  Foto: Jenny Dahl Bakken

Pluss

Som de fleste nok nå har fått med seg, pågår det ombygginger ved Sortland senter. Etter planen skulle andreetasjen være klar rundt påsketider, og ny førsteetasje i juni, men nå ser det altså ut til at hele senteret kan åpne i mai.

En av grunnene er at Sport1-butikken velger å flytte inn til sentrum fram til det nye senteret er ferdig.

Åpner til uka

Lørdag stenger den nåværende butikken på Sortland senter, og alt tirsdag kommende uke åpnes den midlertidige butikken i sentrum. Den skal ligge i andreetasjen over Agent og Marianns parfymeri, ved Sortland torg.

– Vi begynner nå i helga med å informere folk, så er vi klare her på tirsdag. Vårt fokus nå er å få opp den nye butikken, få flytta over varer og lignende, sier butikksjef Øyvind Hjellbrekke Grønli til VOL.

Foreløpig glissent: den midlertidige nybutikken til Sport1 i Sortland.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Det er fremdeles mye som gjenstår når VOL tar turen innom torsdag, men Grønli bekrefter at de skal være klare for åpning tirsdag. Det nye lokalet er mindre enn lokalet på Sortland senter.

– I utgangspunktet har vi jo 860 kvadrat der, så har det vært noe mindre på grunn av byggearbeidet. Her har vi 350 kvadrat, og lite lagerplass, sier Grønli.

Det betyr at utvalget vil være noe mindre i den nye butikken, men Grønli tror de fleste vil finne det de vil ha.

– Vi vet jo slags tid vi går inn i, med vinterferie, så påske og vårsesong. Mange av varene det går i nå, er relatert til dette. Men vi klarer nok ikke å gjøre absolutt alle fornøyd, sier han.

Skape liv i sentrum

Hvis noen håper det betyr at Sport1 vurderer permanent etablering i Sortland sentrum, blir de nok skuffet. Det er som nevnt snakk om en midlertidig lokalisering, til Sortland senter står ferdig, nå etter planen 15. mai.

– Dette er vel den sjette flyttinga vår, eller noe sånt, sier Grønli spøkefullt.

Selv om butikken ikke blir lenge i sentrum, håper de å bidra til mer liv i bysentrum mens de er der.

– Vi håper vi kan bidra til det. Det blir spennende å se hvordan folk tar imot butikken, når vi flytter ut av et senter hvor det har gått bra for oss, sier Grønli.

Det er fremdeles en del som gjenstår før den midlertidige Sport1-butikken åpnes, men det begynner å ligne på noe i etasjen over Agent og Marianns parfymeri.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Det er en Grønli til som gjerne vil skyte inn et ord, nemlig Gerd Grønli. Hun sier at en av de viktigste grunnene til at de ville flytte i byggeperioden, var de ansatte.

– Vi har et ansvar overfor de ansatte, og ønsker å beholde alle de ansatte i denne perioden. I tillegg er det jo flott å opprettholde kontakten med kundene, og vi tror folk vil være glade for å se at lyset er på her, og at de bare kan gå inn. Vi ønsker alle velkomne, og gleder oss, sier hun.