Han sier at bakgrunnen for sykkelstien, er et ønske fra trafikksikkerhetsutvalget om et ekstra lyspunkt ved gangfeltet som krysser fylkesveg 82 ved Norlandiahallen på Andenes.

– Det er blitt økt trafikk i området etter at hallen ble tatt i bruk. For å hente strøm til et slikt gatelys, må vi grave ned kabel fra fylkesvegen og til et gatelys ved Vestbyen treningssenter. Det er ikke gatelys mellom disse to punktene og vi mente da at det kunne vær lurt å sette opp et lyspunkt til. Når vi først skulle grave, fant vi ut at vi kunne gjøre noe mer. Gangfeltet over fylkesvegen har ingen god plassering i forhold til krysset, sier Andreassen.

Ønsker endringer

Han har forelagt planene for Statens vegvesen. De ønsker seg noen endringer fra det forslaget kommunen presenterte. Vegvesenet vil ordne sykkelstien slik at syklister må sette ned farta før man krysser fylkesvegen.

– Med tanke på trafikksikkerhet så anbefaler vi at gang- og sykkelvegen blir etablert med en kurve som ligner på kurven i reguleringsplanen, slik at syklister må sette ned farten før de kommer til gangfeltet. Den innsendte tegningen/situasjonsplanen skisserer en gang- og sykkelveg som kommer mer vinkelrett inn mot fv. 82, skriver seksjonsleder Jan Åge Karlsen.

Vegvesenet vil også gjøre krysset noe smalere for å skape større avstand til gangfeltet.

– Vi foreslår at deler av vegkrysset graves opp slik at det blir lenger distanse og ett markert skille mellom vegkrysset og gangfeltet. Massene som graves opp kan brukes i etableringen av gang- og sykkelveg, skriver Karlsen.

Andreassen sier at prosjektet blir gjennomført i dialog med Statens vegvesen.

– Og vil gjøre dette utfra de ønskene som Statens vegvesen har. Vi hadde tenkt å gjøre dette før jul, men slik ble det ikke, så nå må vi vente til telen er ute av jorda, sier han.

Lys ved Bunnpris

Andreasen sier at man også vil sette opp gatelys ved gangfeltet i krysset ved Bunnpris i Merket på Andenes.

– Også her må vi grave et stykke for å hente strøm til gatelyset. Da vil vi sette flere lyspunkter i området, sier Andreassen.

Andreassen sier at det er litt utfordrende å finne penger til nye gatelys. – Trafikksikkerhetsutvalget har fått egne midler til de gatelysene man ønsker. Når vi skal sette opp flere, må dette finansieres gjennom det ordinære budsjettet, sier Andreassen.

Andreassen sier at man dessuten har en større feil med gatelysene i området Fjordgata, Edmundsgate og Snarveien på Andenes.

– Her ferdes det mange skoleelever, så Andøy Energi har brukt ressurser på å finne feilen. Man trodde feilen lå i krysset ved Coop Prix og man har derfor gravd der. Men feilen var ikke der likevel, så nå leter man videre, sier Andreassen.