Bakgrunn: Politikeren reagerer på epost

– Opplever de det som en trussel, er det feil. Det var aldri intensjonen. Det var heller en vennlig påminnelse om at de er i ferd med å gjøre noe som er i utakt med velgergruppa og derfor bør de tenke seg nøye om, sier Marthinussen og fortsetter:

– Jeg kan ta selvkritikk på ordlyden, for den kan misforstås. Og oppleves den som en trussel, beklager jeg det, sier han før han presiserer hva intensjonen og budskapet var ment som.

– Det jeg tenkte var å spre offentlig informasjon om hvem som stemte hva. Det er stor interesse for saken blant innbyggerne og det kan være gunstig å spre informasjonen så folk vet hvor politikerne sto i saken.

Reaksjoner

Også på Facebookgruppa «Nei til parkeringsavgift i Sortland» har det vært noe misnøye å spore om ordlyden i brevet. Til det har Marthinussen skrevet følgende:

«Det jeg vil gjøre er å spre offentlig informasjon om hvilke partier som stemmer hva i denne saken. I de tilfeller der grasrota i partiet og velgermassen er enig i det som partiet stemmer ja eller nei til, vil min spredning av dette være ren gratisreklame for partiet. Men om partiet er i utakt med grasrota og velgermassen sin, kan dette resultere i tapt oppslutning og en real blåmandag ved neste kommunevalg.»

Sendte ny epost

Marthinussen sendte etter VOL hadde snakket med han en ny epost til politikerne i Sortland:

«Hei alle sammen.Siden det har vært endel diskusjon rundt den forrige eposten fra meg, vil jeg presisere dette:

Det har aldri vært min intensjon å komme med noen form for trusler, personangrep eller lignende, og jeg beklager om noen har oppfattet det slik. Dette var ment som en påminnelse om at enkelte partier kanskje ikke er i god kontakt med sine medlemmer og  spesielt sin velgermasse.Det jeg tenker å gjøre er å spre offentlig informasjon om hvilke partier som stemmer hva i denne saken. Denne offentlige informasjonen kan for eksempel være en sak som blv eller VOL skriver om resultatet av kommunestyret på torsdag. I de tilfeller der grasrota i partiet og velgermassen er enig i det som partiet stemmer ja eller nei til, vil min spredning av dette være ren gratisreklame for partiet. Men om partiet er i utakt med grasrota og velgermassen sin, kan dette resultere i tapt oppslutning og en real blåmandag ved neste kommunevalg.Med vennlig hilsen Lasse Marthinussen»