I en henvendelse til Fylkesmannen i Nordland søker Hadsel kommune om konsesjon for erverv av eiendommen. Kjøpesummen er på 2,45 millioner kroner. Arealet er på over 5000 dekar, viser konsesjonssøknaden.

Ifølge grunnboksinformasjon fra Statens kartverk står eiendommen på Atle Normann Bergli med adresse Melbu. Han står også som overdrager i Hadsel kommunes søknad, som er datert 23. januar 2018, og signert av jordbrukssjef Charles Johannessen i Hadsel kommune.

Vannrettigheter

I brevet fra Hadsel kommune går det fram at kommunen kjøper eiendommen for å sikre vannrettigheter i Fiskebølvannet i tillegg til sikring av arealer som er tenkt til boligformål i området.

Hadsel kommune opplyser at det allerede er lagt ut et område til boligformål i området, samt at det er viktig for kommunen å ha tilgang til arealer som kan klargjøres til boligformål.

Kommunen informerer Fylkesmannen i Nordland om at det innenfor Fiskebøl næringspark allerede drives med produksjon og utvikling av ulike typer oljevernlenser.

Oljevernsenter

Det vises også til at regjeringen på bakgrunn av den kompetansen som er finnes innenfor oljevern på Fiskebøl, har etablert en del av et nasjonalt kompetansesenter innen oljevern- og marint miljøsenter med base på Fiskebøl og i Svolvær.

Senteret skal arbeide for å fremme kunnskap, kostnadseffektive og miljøvennlige teknologier og metoder for arbeidet med oljevern og marin plastforsøpling.

– Det er forventet at etableringen av senteret vil medføre en økt aktivitet innenfor industriområdet på Fiskebøl. Det er også forventet en befolkningsvekst på Fiskebøl. Eksisterende vannverk på Fiskebøl ligger i grenseland til å forsyne området Fiskebøl med tilstrekkelig vann ut fra dagens behov. Økt aktivitet har derfor utløst behov for å bygge nytt vannverk som kan sikre Fiskebøl tilstrekkelig tilgang på vann til forventet aktivitet, heter det.

Skog og mark

Området som Hadsel kommune nå søker konsesjon for, har fulldyrka og overflatedyrka mark samt produktiv skog.

Fylkesmannen i Nordland innvilget konsesjon til Hadsel kommune i et vedtak datert 7. februar 2018.