Bakgrunn: Skrotet parkeringsplan

– Jeg tror det er helt riktig. Når det var så stor uenighet blant næringslivet, innbyggerne og politikerne, var det et helt riktig utfall, sier hun og begrunner det på følgende måte:

– Saken hadde et mål om bedre parkering for kundene og et langsiktig mål om å få et bedre bymiljø og få et grønnere sentrum. Målet var å enes om ei løsning. Det var derfor vi tidlig gikk bredt ut med spørreundersøkelser og åpne møter. Når vi da er kommet dit at vi skulle avgjøre det, og det var slik uenighet som det faktisk var, så er det helt rett å ta et steg tilbake og la saken hvile litt.

– Karakteristisk

Røiri har registrert engasjementet blant folk de siste ukene. Hun skulle ønske det engasjementet hadde kommet tidligere.

– Det er veldig karakteristisk at engasjementet kommer så sent som det gjør i slike saker. Det er helt klart at jeg gjerne skulle sett det store engasjementet vi når ser, hadde kommet på et tidligere tidspunkt, men slik er det.

– Kan ikke tvinges gjennom

Hun tror en plan vil komme på et tidspunkt, men når er for tidlig å spekulere i.

– Nå er det riktig å la denne hvile, så får vi se på prosessen neste gang. Det er mye positivt med en slik plan. Målet er ikke å få betalt for parkering, men å få mindre biler i sentrum og en mer oversiktlig parkeringssituasjon. Fordelene for miljøet med en slik plan er også åpenbare, sier hun før hun avslutter:– Men en slik plan kan ikke gjennomføres med makt. Det blir helt feil og derfor er det vedtaket som er fattet i dag helt riktig. Vi i administrasjonen er derfor ikke skuffet over vedtaket som er kommet i dag, sier hun.