Tømmervikgruppen ønsket å utvide tomta for sin planlagte pallefabrikk på Børøya. Årsaken var at de ønsket et større sagbruk på tomta, slik at det kan bli en voksende del av firmaet.

Torsdag sa formannskapet i Hadsel nei.

I vedtaket heter det:

«Formannskapet kan ikke etterkomme søknaden og omsøkt søknad kan ikke godkjennes. Området er der kommunen selv ønsker å kunne ta ut masse».

Dette ble enstemmig vedtatt av formannskapet, som er endelig behandlingsorgan.

Dermed støttet de innstillingen fra administrasjonen.

– Veldig dumt

Driftsansvarlig ved Tømmervikgruppen, Ivan Hansen, er skuffet.

– Min første tanke er at dette er veldig dumt. Nå må vi sette oss ned og fundere på hva neste steg er, sier han og fortsetter:

– Vi var på tomta denne uka og så på mulighetene og alternative løsninger vi kan få. Nå må vi vurdere størrelsen på sagbruket.

Avslaget gjør altså at det planlagte sagbruket må ned i størrelse fra det Tømmervikgruppen vil. Om de hadde fått godkjent søknaden, var planen å ha et sagbruk som først skaffet de material til eget bruk og på sikt ga mulighet for utvikling av eksport av treverk. Med avslaget vil den muligheten begrenses.

– Nå får vi kun mulighet til å produsere material til egen palleproduksjon og det legger en demper på utviklingsmulighetene i fremtida. Det er veldig synd. Det gir en bismak på hele greia. Nå må vi trø godt inn i tenkeboksen og finne ut hva vi kan gjøre, sier Hansen.

Flytting et alternativ

VOL vet at Tømmervikgruppen har fått tilbud om tomt andre plasser i Vesterålen. Flytting ut av kommunen er derfor et alternativ.

– Det er jo ikke noe vi vil, men er noe som vi nå må vurdere. Det er et helthetsbilde her. Nå vet vi hva kommunen mener om saken. De har tatt en avgjørelse. Nå må vi vurdere hva som er best for oss på kort og langt sikt.