Vindforholdene i OL-byen, som blant annet har ført til at flere øvelser har blitt avlyst, kunne han derimot klart seg uten.

– Det jeg hørte fra skiskytterne før jeg dro, var at i Pyeongchang er det alltid vind. Det er selvsagt en overdrivelse, men siden jeg kom hit 8. februar så har jeg bare opplevd én dag uten vind. Det verste av alt er at vinden er stabilt ustabil, og det gjør at man ikke konkurrerer på like vilkår. En skiskytter kan ha trent i fire år til et OL bare for å oppleve at alt blir ødelagt av en vindkule på standplass. Jeg synes det er rart hvis vinden ikke var noe tema før man bestemte å legge OL hit, sier Magnussen, som for øvrig dekker sitt andre OL, etter å ha vært i Sotsji for fire år siden.

Stor stab

Melbumannen er en av totalt 13 personer fra VG som er på jobb under vinterlekene i Sør-Korea.

– Med et så omfattende OL-program, overlapper vi hverandre og kobler mange journalister på de «store» øvelsene. Selv har jeg jobbet mest med skiskyting for både kvinner og menn, hvor det er øvelser og pressetreff mer eller mindre hver dag, sier han.

Journallistene bor i en såkalt «medielandsby» som ligger 40 minutters busstur fra hovedpressesenteret. Derifra må de ta buss til både hopp, langrenns- og skiskytterarenaene. Ifølge Magnussen oppleves det som noe knotete, men siden arenaene ligger tett i tett, er det overkommelig.

– Men det blir også et OL i venting og bussing når så mange mennesker skal fraktes hit og dit, sier journalisten.

Elendig mat

Arbeidsforholdene for journalistene under lekene, synes melbuværingen har vært tilfredsstillende. På et område synes han derimot at arrangørene ikke har levert.

– Arbeidsvilkårene har stort sett vært bra, selv om det tidvis har vært svært kaldt i teltene. Heldigvis har vi nesten ikke hatt tekniske problemer og har fått sendt hjem alt av stoff og bilder. Maten på de ulike arenaene er derimot ikke noe å skryte av. Tilbudet har rett og slett vært elendig. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke har lagt på meg disse dagene, for å si det sånn, sier han.

Gøy med medaljer

At mange av de norske utøverne har levert et prakt-OL så langt og høstet mange medaljer, gjør det ekstra motiverende å være på jobb.

– Det blir jo mye lettere å gjøre jobben hvis det går bra for de norske, for da er jo også interessen der hjemme ekstra stor. I tillegg så blir man jo litt påvirket og vil gjerne formidle med entusiasme den gleden dyktige utøvere føler når de har nådd sine sportslige mål. Men vi må gjøre vår jobb, så får utøverne gjøre sin, slår Jostein Magnussen fast.