– Det er et flott bygg å jobbe i, med store fine flater og mye lys. Samtidig begynner det å bli en del her som trenger oppgradering, sier enhetsleder ved Innlandet Omsorgssenter, Harald Heide.

Innså nødvendighet

Hovedutvalget for helse- og omsorg i Hadsel fikk en omvisning i senteret i forbindelse med et møte de hadde tirsdag. Flere i utvalget ble overrasket over at bygget ble reist på 70-tallet siden det virket nyere, blant annet på grunn av sin romslige planløsning. Da forsamlingen fikk se flere av både arbeidsrommene og leilighetene, ble det noe tydeligere at en rehabilitering er nødvendig.

– Det er naturlig at slitasje oppstår i et såpass gammelt bygg. Vi har blant annet fuktskader på noen av badene og andre reparasjoner som må tas.

Oppgraderer flere rom

I et tilleggsforslag til rådmannens innstilling til helse- og omsorgsplanen fra flertallspartiene som ble vedtatt på møtet, heter det at rehabiliteringen skal gjennomføres i løpet av inneværende år.

Dette omfatter oppgradering av bad, fellesareal, brannberedskap/overrisling, kjøkken og stue. Forslaget flere peker også på at ventilasjonen må forbedres, og at det skal etableres oppvarming med flere varmepumper.

Sansehage

Selve oppgraderingen delfinansieres av Husbanken og arbeidet er under detaljplanlegging. Uteområdene inngår også i oppgraderingen. Det skal blant annet bygge en sansehage i tilknytning til boligene. Oppstarten av prosjektet ventes å gjennomføres innen første halvår. En oppgradering er også på trappene ved Stokmarknes sykehjem, der samtlige vinduer skiftes ut. I tillegg er delfinansiering for nytt kjøkken i begge etasjene, dagaktivitetsarealer, ventilasjon, brannberedskap og overrisling. I tillegg etableres det felles nødstrøm med de heldøgnbemmanede omsorgsboligene som er under bygging.