Landsstyret i partiet har oppnevnt åseværingen som medlem av valgkomiteen.

– Valgkomiteen skal foreslå ny leder, to nestledere og åtte styremedlemmer.

I dag sitter Daniel Skjevik Aasberg fra Ballangen og Ragnhild Nilsen fra Tromsø i sentralstyret. Begge ønsker å ta gjenvalg, opplyser Simonsen Jenssen til VOL.

Han synes det er kjempemorsomt at Landsstyret i partiet viser han tillitt ved oppnevnelsen.

Herjet

Unge Høyre har vært sterkt preget av en varslersak. Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise trakk seg i januar som leder av Unge Høyre etter at partiet hadde mottatt en rekke varslinger om uønsket atferd.

– Når jeg ser tilbake på ungdomstiden min er det mye jeg er stolt av, men det er også flere ting jeg skulle ønske at var ugjort, skrev stortingsrepresentanten på Facebook da han trakk seg fra ledervervet 10. januar.

Jim Simonsen Jenssen sier til VOL at han ikke tror varslingssaken mot Tonning Riise kommer til å skape problemer for Unge Høyre i fremtiden, men han understreker at partiet tar denne saken med seg i det videre arbeidet.

Nordland Unge Høyre har gjennomgått partiets rutiner i etterkant av saken. Det har ikke kommet inn noen varslingssaker i Nordland Unge Høyre.

Sikter seg inn

Vervet som medlem av valgkomiteen innebærer for øvrig at Simonsen Jenssen selv er uaktuell som medlem av sentralstyret når landsmøtet avvikles i juni. Han opplyser til VOL at han også kommer til å gå av som leder av Nordland Unge Høyre under årsmøtet i november. Simonsen Jensen antyder at han kan tenke seg en plass på Høyres fylkestingsliste i 2019.

Andværingen er 22 år og studerer havbruksdrift og ledelse ved Nord Universitet i Bodø.