– Det kommer til å bli en butikk folk vil være veldig glade for å få. Vi tror det vil oppfattes som et vesentlig løft på dagligvarehandelen i området, sier Otto K. Blix Hulbak, som er partner Fazenda Utvikling AS.

Se deler av søknaden fra Fazenda til Hadsel kommune

Selskapet fikk i konkurranse med tre andre selskaper tilslag på å kjøpe tomta i Sykehusbukta, som ligger like nedenfor sykehuset og ved siden av tomta den tidligere Byggern-butikken ligger på.

I løpet av fire uker vil Fazenda presentere et reguleringsforslag til Hadsel kommune. Samtidig skal det gjennomføres en trafikkanalyse.

– Vi regner med å utarbeide rammesøknad slik at den kan foreligge umiddelbart etter at reguleringen er stadfestet. Hvis kommunen har kapasitet på saksbehandlersiden, kan vi være klare til byggestart til sommeren, sier Blix Hulbak.

Målet er at entreprenøren skal ha gjort grovarbeidet før vinteren, så man kan få ferdig de innvendige arbeidene i løpet av vinteren.

Butikken sett fra oven.

– Utviklingspotensial

På spørsmål om hvorfor de ønsker å etablere butikk og hva planene for tomta er, svarer Blix Hulbak:

– Vi veit jo at tomta har betydelig utvidelsespotensial. Vi tenker å komme tilbake til politikere og administrasjon og diskutere hva de ønsker her. Vi jobber alltid slik at vi hører med politikerne hva de er opptatt av, så ser vi om marked og etterspørsel er til stede, og om forventet salgsinntekt kan stå i forhold til kostnadene. Hvis forutsetningene er til stede, bygger vi gjerne, sier han og legger til:

– Vi har ei tomt med plass til mer, men vi har ikke konkrete planer for neste trinn ennå. Vi regner med at vi har brukbart med tid mens vi konsentrerer oss om å få butikken ferdig.

Vil ikke ut med konsept

Fazenda står bak Coop Xtra på Strandskogjordet. Det er da naturlig å tenke at det kommer et lignende konsept på Stokmarknes.

Blix Hulbak vil ikke letter på sløret når vi spør:

– Den vi skal bygge for har ikke behandlet saken formelt. Vi har kun en intensjon og kan derfor ikke opplyse annet enn at det blir en stor dagligvareforretning, sier Blix Hulbak og lover å komme tilbake til VOL så snart alt er formalisert.

Butikk mot butikk?

Nye Vesterålen Eiendom var en annen interessent for tomta. De eier tomta den gamle Byggern-butikken ligger på like ved tomta Fazenda nå har kjøpt. Deres plan var å bygge en Kiwi-butikk der og bygge et helsehus på tomta Fazenda nå fikk tilslag på.

Om det nå blir en real butikk-fight på Søndre, er foreløpig uvisst. Nye Vesterålen Eiendom venter på godkjenning av byggemelding.