– Styret har så langt ikke tatt grep i forhold til de sykemeldingene som foreligger, og det er klart at i et foretak med så lav grunnbemanning så fører det til en alvorlig situasjon, sier en anonym kilde med omfattende kunnskap om driften av Hurtigrutens Hus til Vesteraalens Avis.

Ingen tilgjengelige til kino

Onsdagens avlysning av kinoforestillinger skyldes at tre av fire som kan kjøre maskineriet enten var sykmeldt eller hjemme med sykt barn. Den fjerde var borte i annet oppdrag. Dermed hadde man ingen som kunne «snurre film» denne kvelden. Etter det lokalavisen kjenner til, har flere av sykemeldingene fra Hurtigrutens Hus-ansatte bakgrunn i «situasjonen på huset».

– At dette fører til avlysninger og at det påvirker leietakere, er åpenbart, hevder vedkommde som uttaler seg anonymt.

Styreleder i Hurtigrutens Hus KF, Britt Solvik, har fått uttalelsene tilsendt på e-post.

– Påstanden medfører ikke riktighet. Jamfør tidligere svar, svarte Solvik i en tekstmelding onsdag ettermiddag.

Daglig leder på plass 1. mars

Hun viser da til svar hun ga mandag på spørsmål fra VA om hvordan hun ser på bemanningssituasjonen og hvilke grep styret har tatt for å bedre den:

– Ny daglig leder begynner allerede 1. mars, altså om 11 dager Det er leid inn folk ved sykefravær/og andre behov. Styret har arbeidet med, og nå vedtatt, større bemanning vedrørende kurs, konferanser og så videre. Styret har hatt jevnlig kontakt med konstituert daglig leder og fulgt opp aktuelle styresaker blant annet, skrev hun i en e-post til VA.

Venter med å lyse ut stilling

I den åpne delen av fredagens styremøte ble det vedtatt å vente til mai med å lyse ut en full stilling som servitør/renholder. I mellomtiden er imidlertid den samme posisjonen fylt ved hjelp av lønnstilskudd fra Nav.