Anders Jørgensen (40) fra Melbu snart ferdig med styrkeprøve:

– Du må være seig, og det hjelper at du er litt «syk» i hodet:

Anders Jørgensen (40) fra Melbu startet torsdag sin andre ekspedisjon over Hardangervidda. Her kan du følge hans siste tak mot mål.

TØFFINGER: Dette bildet er fra fjorårets ekspedisjon over Hardangervidda. Melbumannen Anders Jørgensen (til venstre) og kompisen Kristian Nashoug fra Svolvær har ikke latt seg skremme av distansen og prøver igjen. FOTO: Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord 

Pluss

For åttende gang arrangeres langløpet fra Haukeliseter i Telemark til Maurset i Hordaland. De rundt 100 kilometerne over Hardangervidda er en ekspedisjon i Amundsen-ånd. Polfareren brukte nemlig dette strekket som øvingsarena mot slutten av 1800-tallet før han noen år senere la ut på sine verdensberømte turer.