– Det er litt krise her nå. Vi jobber på spreng for å få samlet nok spillere til å stille et best mulig lag, sier Ingar Angell Nicolaysen.

For i tillegg til han selv er det flere sentrale spillere som er opptatt med spill for sine moderklubber i 11-erfotball på søndag.

Foreløpig er kun fem utespillere bekreftet klare. Det er Øystein og Håkon Torgersen, Sondre Laugsand, William Aaa og Mats Oftedal i tillegg da til keeper Fredrik Norum.

– Vi burde ha flere. Nå ringer vi alle som har spilt for oss i år for å høre om de kan stille. For vi kan ikke ta inn hvem som helst. Vi må ha folk med erfaring fra eliteserien. Vi har prøvd å ta inn folk uten spill i eliteserien før, og det blir bare kaos.

– Verst tenkelige tidspunkt

Og dette kunne ikke skjedd på et verre tidspunkt.

– Vi kan lese tabell og vet at vi per nå er seks poeng foran Vegakameratene. Så vet vi også at de kun er to seire unna å ta oss igjen.

For gjøre det verre. Vegakameratene har tre kamper igjen mot Nord/Sprints to. Og for å gjøre det enda litt verre, så møter Nord/Sprint på de to kampene ligaens beste lag i Sjarmtrollan og Vesterålen Futsal.

– Skulle gjerne sett vi møtte noen andre. Slik det er nå skulle vi helst hatt en seier mot en av de for å være sikra. Det blir knalltøft å få til uansett, og spesielt nå med den situasjonen vi har nå, sier Angell Nicolaysen.

Flere sjanser

For søndag møter Vegakameratene Utleira i en hengekamp som bringer de opp på like mange kamper spilt som Nord/Sprint. Neste helg er det duket for to hjemmekamper for Vega, med matcher mot Vadmyra, som ligger tredje sist i eliteserien og Hulløy, som ligger på sjetteplass.

– Vi vet de mobiliserer veldig nå for å stille sterkest mulig. Det som skjer nå er at vi må ha et halvt øye til det som skjer med dem. Det er egentlig litt for spennende, sier Angell Nicolaysen.

Kampen mellom Nord/Sprint og Sjarmtrollan, ser du på VOL på søndag.