Mats Aas ble denne uken valgt til leder av Sortland IL. Han har det siste året vært Tommy Dalheim sin nestleder.

– Da det ble kjent at Tommy skulle gi seg, måtte jeg velge å enten trekke meg helt ut eller ta over selv. Det ble det siste, sier Aas til VOL.

Når vi spør om hvordan han blir som leder, sier han:

– En viktig del av jobben blir å delegere. For Tommy hadde alt for mye å gjøre. Det ble for mye ansvar på én person. Derfor har vi fått på plass et større styre, med ni personer istedenfor syv som tidligere år. Dette er et styre som er klare til å brette opp ermene og jobbe for klubben den neste perioden, sier Aas.

Styret består i tillegg til Aas av Bjarne Eriksen (Nestleder), Geir Bolsøy, Roger Andreassen, Marita Johnsen, Stine Stephansen, Nina Kraknes, Grete Nordgaard og Knut Erik Martinussen Harjang.

Underskudd

Den kanskje viktigste oppgaven til klubben, blir imidlertid å sørge for økonomisk balanse. Klubben gikk nemlig 350.000 i underskudd i fjor.

– Vi hadde inntekter etter budsjett, men brukte rett og slett alt for mye penger. Det må vi gjøre noe med, sier Aas.

– Flere spillere har den siste tida forsvunnet fra A-laget. Har dette med den økonomiske situasjonen å gjøre?

– Det jeg kan si, er at det ikke er aktuelt å bruke så mye penger på lønninger i 2018. Når det er sagt så er målsetningen vår at vi skal berge plassen i 3. divisjon i 2018. Vi har tro på at vi når serien starter, skal ha et lag som skal kjempe og hevde seg i serien også denne sesongen, sier Aas.

I tillegg har klubben ei målsetning om å fortsette det gode arbeidet på aldersbestemt nivå. De ønsker også å få klubben sertifisert til en såkalt «kvalitetsklubb».

Dette er et konsept som ifølge NFF er «retningsgivende for utviklingsarbeidet i klubbene våre og samarbeidet mellom klubb og forbund», heter det på NFF sine sider.

Erfaring

Aas selv er utdannet jurist og har master i fotballjus. Han er til daglig leder i skatteetaten og tidligere kommunalsjef i Hadsel. Han har en samboer, en datter og en «bonussønn» og bor på Sortland. Opprinnelig er han fra Melbu.