1. februar tiltrådte Miriam Myrseth som ny daglig leder i Byggesystemer Vesterålen. Hun kom da fra jobben som HMSK-koordinator (HMSK står for helse, miljø, sikkerhet og kvalitet) i busselskapet Boreal. Tidligere har hun også jobba i blant annet fiskeribransjen, og hun har en mastergrad innenfor fiskerifag.

– Stillinga jeg hadde, ble flytta til Trondheim. Jeg hadde ikke så lyst til å flytte dit, og så etter andre jobber. Så dukka denne opp. Jeg tenkte, «hvorfor ikke?» Det ville være en artig utfordring. Derfor søkte jeg. Jeg hadde kanskje ikke trodd jeg skulle komme gjennom nåløyet, men jeg er utrolig glad for tilliten, sier Myrseth.

Hun har ikke erfaring fra bygg- og anleggsbransjen selv.

– Det er utrolig mye å sette seg inn i. Både maskiner og utstyr, oppgavene som følger med jobben, og å bli kjent med folk og systemer. Det er en bratt læringskurve, sier hun.

Første kvinne

Myrseth har jobba på mannsdominerte arbeidsplasser før, og vegret seg derfor ikke for å søke på Byggesystemer-stillingen. Hun er den første dama ansatt i Byggesystemer Vesterålen - og også den første kvinnelige lederen i hele Byggesystemer-konsernet.

Er det noe du har tenkt noe på?

– Jeg var litt spent på mottakelsen, det er jo ikke noe folk er vant til. Det er litt tidlig å si om det er noe man merker noe til. Jeg har nok merka at en del kunder titter en ekstra gang inn på kontoret her, og så går de forbi. Det virker som de kanskje ikke helt skjønner hva jeg gjør her. Men jeg tror mange også syns det er positivt, sier hun.

– Du har jo heller ikke noen erfaring fra bransjen tidligere, får du da en slags «dobbelt ulempe» i jobben?

– Jeg har tenkt på at man kanskje blir litt overkjørt rent faglig. Derfor har det vært viktig for meg å lære ting så raskt som mulig. Jeg har blant annet tatt BE-sertifikat for å kunne kjøre lifter ut til kunder, og øvd på å bruke maskinene. Jeg har ingen planer om å kun sitte på kontoret, og det tror jeg de andre setter pris på, sier Myrseth.

De fire ansatte i Byggesystemer Vesterålen. Byggesystemer / pressebilde

Utviklingsplaner

Myrseth er ikke den eneste nye hos Byggesystemer Vesterålen. De fikk også en ny kombinert mekaniker og sjåfør i januar, og utleielederen begynte i fjor sommer. Dermed begynner ting å falle litt på plass for selskapet.

– Nå når vi er blitt flere ansatte, og jeg er her fast, er planen at vi skal besøke kundene litt oftere. Vi må overbevise folk om at det er billigere og mer effektivt å leie enn å eie. Bedrifter slipper for eksempel vedlikeholdskostnader, vi har egne reparatører, sier Myrseth om framtidige planer.

Der merker at det er mye optimisme og byggevilje i Vesterålen - og selskapet har også økt omsetninga både i fjor og i 2016. Myrseth tror de skal klare det også i år.

Selskapet skal også bygge om litt i sine lokaler på Vestmarka.

– Vi skal lage et eget verksted, og en egen butikkdel, slik at det ser litt mindre kaotisk ut enn det er nå. Vaskehallen vil kun bli vaskehall, i dag er det verksted samme sted. I tillegg skal vi flytte spiserom, garderobe og lignende til andre etasje. Disse endringene har vært planlagt en stund, men det har skjedd mye i Byggesystemer, så vi har ikke fått kommet i gang. I tillegg skal vi rydde og sortere litt i hallen hvor en del av utstyrsparken står. Målet er rett og slett å prøve å få enda bedre orden og system på ting, sier Myrseth.

Hun tror en del i området ikke kjenner så godt til selskapet, og vet hva de driver med. I tillegg til utleie av alt fra stillaser til anleggsmaskiner, leier de også ut for eksempel tilhengere, hageutstyr, lifter og lignende til privatpersoner.