– Til nå har jeg gjort triks som ser bra ut. Fra nå av skal jeg dra den lenger ut og blir litt mer avansert neste gang. Jeg har derfor planer om å bruke to jojoer, forteller Ditlefsen til VOL.

Helt sikker er han riktignok ikke, på grunn av at det er krevende. Nå øver han hardt for å få det best mulig til, uten at han vil røpe hvilke triks han skal bruke.

Kort øvingstid

Ditlefsen er klar over at han ikke har like mye å spille på som flere av de andre deltakerne, siden det bare er ham og jojoen. Det er årsaken til at han ønsker å vise frem noe som er enda mer spektakulært. Men, for å gjøre det, kreves det mye øving.

– Trikset jeg skal gjøre begynte jeg å øve på først i desember, så nå må jeg øve hardt for å beherske det godt nok innen semifinalen, sier han.

Til vanlig jobber 21-åringen ved HR-kontoret i Bodø, så all terping og øving foregår på fritiden, og regner med at han bruker mellom en og tre timer hver dag til å forbedre ferdighetene.

Imponerte Stordalen

Sist fredag imponerte jojo-kunstneren juryen nok en gang, inkludert milliardæren og gründeren Petter Stordalen, som ble svært begeistret for ferdighetene til den unge vesterålingen.

– Det var artig at han likte det jeg gjorde. Jeg synes det var gøy at han fortalte om sitt forhold til jojo i ungdommen, sier Ditlefsen.

Jojo-artisten er ikke ukjent med å gjøre det skarpt i konkurranser. I Jojo-VM i 2014, som fant sted i Tokyo i Japan, vant han sågar en av konkurransene.

Selv om det ikke er noen jojo-bølge i verken Norge eller verden som det var på slutten av åttitallet, presiserer Ditlefsen at det finnes et ganske stort miljø for likesinnede jojo-entusiaster.

– Jeg er med i et jojo-samfunn på nettet, som har vokst ganske mye de siste åra. Per nå er vi rundt 10.000 engasjerte medlemmer, sier han.

Har ikke vinnerforhåpninger

Uavhengig av hvordan det går i semifinalen, er sortlendingen fornøyd med det han har fått til i Norske Talenter. Er det noe han ikke tenker på, er det å vinne hele konkurransen.

– Nei, det er en veldig usunn tanke. Jeg tar det heller som det kommer og er kjempefornøyd med det som jeg har oppnådd så langt, uavhengig av hvordan det går i semifinalen. Jeg har jo kommet lenger enn jeg forventet på forhånd, slår Mathias Ditlefsen fast.