Andenes IL hadde årsmøte tirsdag kveld. Styret i klubben fikk tre nye medlemmer. Ole Johan Lillebuen ble valgt inn som spillerrepresentant for herrene, mens Camilla Laupstad representerer damelaget. I tillegg ble Anitha Bendiksen valgt som kasserer.

Seriemester, 90 år og buss

2017 ble et begivenhetsrikt år for AIL. Klubben vant seriemesterskapet i 5. divisjon og rykket opp til 4. I tillegg vant klubben kretsmesterskapet. Damelaget ble nummer fire i sin serie.

AIL ble også tildelt FairPlay-prisen fra Hålogaland fotballkrets. Den fikk man også i 2015.

Klubben feiret 90-årsjubileum i fjor, og man gikk til innkjøp av en helt ny minibuss.

Klubben hadde inntekter på rundt 1,4 millioner kroner fra billettsalg, kontingent, Norgesbingo, Grasrotandelen, tilskudd og sponsing.

Resultatmessig ble det underskudd på 109.616 kroner. Wensel Norvoll sier at underskuddet skyldes økte kostnader til fotballekstra og jubileumsfeiringen.

– Andenes IL har fått innvilget 340.000 kroner til fotballekstra av Samskap, men de vil ikke bli utbetalt før etter at prosjektet er ferdig og vi vil da få dekket inn dette underskuddet, sier Wensel Norvoll.

Det var godt oppmøte og aktiv deltakelse i årsmøtet.

To herrelag

AIL skal stille lag både i 4. divisjon og 5. divisjon i den kommende fotballsesongen.

– Vi hadde for lite spillere til å stille et fullt 16-årslag. Derfor stiller vi lag i 5. divisjon. Vi ønsker å ha et spille- og kamptilbud til alle, sier Wensel Norvoll.

Hun sier at trener Tom Stenvoll skal være involvert med begge lagene, men at man nå leter etter en lagleder for 5. divisjonslaget.

Kvalitetsklubb

Wensel Norvoll sier at AIL skal bli en kvalitetsklubb og at det er noe styret skal jobbe med framover.

– Det er et slags internkontrollsystem for klubben og det vil gjøre det lettere for nye styremedlemmer og frivillige å se hvordan vi jobber, sier Wensel Norvoll.

Girlpower

Selv om klubben stiller to herrelag, er det flertall av damer i klubbstyret.

– Det er vi glad for å ha fått til, særlig siden dette er en fotballklubb. Vi har utvidet styret i år med en spillerrepresentant for damelaget. Vi ønsker å vise at vi satser på jentefotball, sier Wensel Norvoll.