Hurtigruten begynte med landstrøm for to uker siden - Ikke aktuelt i Vesterålen, ennå

Hurtigruten ligger ikke lenge nok ved havnene i Vesterålen til at landstrøm lar seg gjennomføre per i dag.

En milepæl – nå er Hurtigruten på landstrøm i Bergen. Det betyr at hurtigruteskipene kan slå av motorene og benytte seg av strøm produsert på vannkraft i stedet for dieseldrevne hjelpemotorer de opp til åtte timene skipene ligger til kai i Bergen hver dag. For hvert av Hurtigrutens skip som kan koble seg på landstrømanlegget i Bergen, spares miljøet for 150.000 kilo CO2 og 2,5 tonn NOx årlig. MS Spitsbergen var først ute, så følger resten av skipene fortløpende.   Foto: Eivind Senneset/Hurtigruten/Bergen Havn

Pluss

For et par uker siden ble MS Spitsbergen det første Hurtigruteskipet som koblet seg på strøm produsert av vann, da det la til kai i Bergen havn.