På kvinnedagen gjorde Abelia og ODA-nettverk stas på Norges fremste teknologi-kvinner. Gina Burøy-Olsen (født Langnes) fra Andenes er på listen som teller 50 kvinner.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og NHO-sjef Kristin Skogen Lund var til stede under arrangementet i Næringslivets hus i Oslo, sammen med 250 andre gjester.

TECH-KVINNER Torsdag ble Norges viktigste teknologikvinner kåret. Gina Burøy-Olsen fra Andenes (nummer tre fra venstre) er på listen som er utarbeidet av Abelia og ODA-nettverk. Foto: Martin Phillip Fjellanger, Telenor

– Vi vet at det er masse dyktige teknologikvinner der ute. Vi ønsker flere kvinner som kan være rollemodeller, og de ulike karrieremulighetene, både for unge jenter og for voksne kvinner som vurderer en karriere innen tech. Jobber du med teknologi får du virkelig være med på å drive samfunnet videre, sier Kristine Hofer Næss, som er leder i ODA-nettverk til Teknisk ukeblad (tu.no).

– Stolt og ydmyk

– Det var en artig dag, og vi var oppe på scena og ble gjort stas på. Det er artig å bli lagt merke til og man blir både stolt og ydmyk, sier Burøy-Olsen til VOL.

Hun har tidligere jobbet i Telenor, men jobber nå for Komplett Mobil AS.

– Jeg trivdes godt i Telenor, men så fikk jeg muligheten til å være på å bygge opp et nytt mobilselskap. Det kunne jeg ikke si nei til. Man må tørre å ta noen sjanser. Hvor galt kan det egentlig gå. Man lærer uansett av det, sier hun.

– Utfordrer

Komplett Mobil ble etablert i 2016, og skal utfordre de store aktørene som Telenor, Telia og Ice.

STAS – Det var en artig dag, sier Gina Burøy-Olsen om arrangementet i Næringslivets hus 8. mars. På bildet står hun til venstre for Kristine Næss, som er leder for ODA-nettverk. (hvit bluse i midten av bildet). Foto: Martin Phillip Fjellanger, Telenor

– Skal vi klare det, må vi ha konkurransedyktige abonnementer. Sju måneder på har tek.no kåret våre abonnementer til best i test i tre av fire kategorier. Det synes vi er bra, sier Burøy-Olsen, som sier at Komplett er en spennende bedrift.

– Det er en fantastisk kultur i bedriften og det er kjempespennende å jobbe her. Hovedkontoret ligger i Sandefjord. Komplett Mobil har kontor i Oslo og vi er to vesterålinger blant de fire ansatte, sier Burøy-Olsen.

– Må inspirere jenter

Burøy-Olsen brenner for å få jenter til å satse på teknologi.

– Teknologi er ikke noe som skjer på et gutterom. Det er noe som er i hverdagen, hele tiden. Innen helsesektoren er det nå masse som skal digitaliseres, og det gir mange muligheter. Men vi må tidlig vise mulighetene og inspirere jentene. Jeg har selv en 14-åring som jeg prøver å få inn på det sporet, sier Burøy-Olsen.

Hun mener at det må gjøres en innsats for å få flere jenter til å satse på teknologi.

– Det er flere jenter enn gutter som tar høyere utdanning. Likevel er det bare 26 prosent jenter blant de ansatte i it-bransjen, og bare 17 prosent jenter blant lederne, sier hun.