Det kommer frem av en redegjørelse fra styreleder, Tommy Løveng Hansen. Styret kaller inn til sitt første møte onsdag i neste uke.

I en epost til medlemmene av styret og media, skriver han:

– Vi forsøker oss med et styremøte neste uke, hvor hovedhensikten er at vi får konstituert oss, og forsøker å skaffe oss en oversikt over foretaket.

På sakskartet finner vi en sak om status, som skal legges frem av daglig leder Marit Strand Nordheheim. Her skal hun gå inn på bemanning, kulturprogrammet fremover, leieavtaler og ombyggingene som er gjort og som er på trappene.

Det vil også bli en orientering om regnskap, driftsbudsjett og investeringsbudsjett.

– Vil få en oversikt

Styreleder, Tommy Løveng Hansen, er klar på at det første styremøtet er satt opp slik at han, styret og den nye daglige lederen skal få oversikt.

– Hovedfokuset vårt som styre nå, er å få butikken til å gå rundt i den fasen vi er inne i nå. Vi er et nytt styre, med en ny daglig leder og for oss er det viktig å få en oversikt og se at kulturprogrammet er gjennomførbart og at vi har den bemanningen vi trenger.

Det å gi den nye daglige lederen den oppbakkingen hun trenger, blir også en viktig oppgave, mener Løveng Hansen:

– Det blir viktig å gi henne den nødvendige oppfølgingen og oppbakkingen. Sånn sett er det greit at vi alle er nye her. Da får vi gått gjennom alt og kan starte opp og forme fremtida litt sammen. Samtidig har vi masse kompetanse på huset som har vært der i lang tid. Så i så måte starter vi heller ikke med blanke ark. Vår oppgave blir å forsikre oss at de har de rammebetingelsene de trenger.

Uavklart

Hvor lang tid Løveng Hansen og styret blir sittende, er ikke avgjort.

– Vi har fått inntrykk av at vi er et midlertidig styre. Kommunestyret har ikke lov å kalle oss et interimsstyre, men vi er kjent med at kommunestyret leter etter et permanent styre, og er i så måte forberedt på å bli skiftet ut allerede fra neste kommunestyre.

Vil se på rutinene

På agendaen står også et punkt om «rutiner og reglement for Hurtigrutens Hus».

– Vi gjør det for å bli kjent med hvordan rutinene og reglementet er på huset i dag. Dette styret er vant ned velfregulerte kommunale, byråkratiske ordninger som har rutiner og reglement for det meste. Derfor ønsker jeg å se hva slags rutiner de har på huset, sier Løveng Hansen og fortsetter:

– Jeg har ikke oversikt over hvilke rutiner de har på huset, men de har mange oppgaver som blant annet inbefatter håndtering av penger, bestillinger og lignende. I kommunen har vi gode og velfungerende rutiner og ordninger for dette. Det kan godt hende disse rutinene er tilstede i Hurtigrutens Hus i dag. Om de er det, flott. Om de ikke er det, vil jeg foreslå at det gjøres.

Helt til slutt vil det utføres en befaring på huset av det nye styret.