– Pappa, Edgar Vestgård, kjøpte huset og lurte på om jeg vil starte opp et fotostudio, og det ville jeg, smiler Martine Vestgård.

Tester interessen

Vestgård har ingen formell utdannelse som fotograf, men fikk interessen for foto mens hun gikk medier og kommunikasjon på Hadsel videregående skole. Der hadde hun blant andre Kolbjørn Hoseth Larssen og Ove Aalo som lærere. De er også med på den nye eiersiden i Apotekergården.

– Jeg har hatt et lite fotostudio på Børøya i kjelleren i butikken til pappa, så blant kopimaskinene har jeg hatt studioet mitt. For det er mange som har villet ha bilder til jul og av nyfødte babyer og sånt, forteller Vestgård.

Hun ønsker sjekke interessen for et fotostudio i Stokmarknes før hun satser for fullt, men forteller at tilbakemeldingene så langt har vært positive.

– I begynnelsen kommer jeg til å ha åpent to dager i uka i tillegg til ettermiddager og helger. Jeg jobber på Børøya i tillegg, men jeg satser på å kunne drive fotostudioet på heltid etter hvert, sier Vestgård.

Men oppstarten har ikke gått helt knirkefritt og åpningen har derfor blitt utsatt et par uker.

– Jeg hadde håpet at jeg skulle få alt utstyret på plass og få åpnet studioet i løpet av mars, men forhåpentligvis blir alt klart til rett etter påske. Så det kommer til å bli litt helge- og ettermiddagsjobbing på meg fremover til jeg får inn og på plass alt jeg har bestilt av utstyr og rekvisitter, forteller Vestgård.

Allsidig fotograf

Selv om hun nå får sitt eget studio har hun planer også planer om å bruke omgivelsene rundt seg.

– Jeg tar bilder både i studio og utendørs. I tillegg har jeg også kjøpt meg en drone, så forhåpentligvis kommer jeg til å kunne ta dronebilder etter hvert. Jeg er også veldig glad i grafisk design, I tillegg tar jeg også bilder av alt fra bryllup til hus som er til salgs. Jeg synes det er spennende med nye utfordringer og gleder meg til å jobbe litt mer kreativt igjen smiler Vestgård.

Hun avslører at hun allerede har noen ideer til forskjellige prosjekter.

– Jeg og frisøren min har snakket om å ha en dag hvor folk kan få fikset på håret, for å så komme opp hit for å bli fotografert, forteller Vestgård

– Du må bare våge å satse, går det ikke så går det ikke, avslutter Vestgård.