– Mandag 30. april overtar Jøran Johansen butikken på Melbu, bekrefter regionsjef Thomas Brede Johansen i Rema 1000.

VA skrev rett etter nyttår om sykdom, som dessverre endret planene til paret Tahir Sabit og Martyna Pieprz. De tok over butikken på Melbu sommeren 2016.

– De har drevet butikken svært godt, sørget for en veldig godt vekst i fjor, og har også hatt en veldig god inngang på 2018, sier regionsjefen, som synes det er synd at det unge paret velger å slutte på Melbu.

– Den omtalte Rema-butikken ligger veldig fint til, og er temmelig ny. Butikken er svært godt vedlikeholdt, og det er god plass i den. Mitt inntrykk er at den er veldig kundevennlig, sier Thomas Brede Johansen til VA.

Han har fått med seg at det bygges leiligheter på Torodden, og mener det gir et flott potensial for videre vekst for den lokale Rema-butikken.

Jøran Johansen er 30 år gammel, opprinnelig fra Mosjøen. Han har de siste to årene vært nestleder ved Rema 1000 på Andenes, som drives av søskenbarnet Anders Lian Fagerli.

Johansen har i tillegg gått Rema-skolen, som han er i ferd med å gjøre seg ferdig med denne våren. Felles for dem som kurses på denne måten i Rema er at de har ambisjoner og talent med ett felles mål, nemlig å eie og drive sin egen Rema-butikk.

– Jeg har på mange måter hatt en pangstart, der jeg har fått jobbe som nestleder, for søskenbarnet mitt på Andenes. Når jeg nå fikk muligheten til å overta på Melbu, passer det ypperlig. Jeg ville gjerne drive en butikk i samme størrelse som den jeg kom fra. På den måten blir ikke overgangen altfor stor, tror Jøran Johansen.

Denne uka har han besøkt butikken på Melbu, og inntrykket er svært godt.

– Fra selgerne som fyller varer i Rema-butikkene i regionen har jeg fått høre mye bra om foretaket på Melbu, og det får jeg bekreftet når jeg ser butikken selv, sier den nye butikksjefen i Hadsel. Sammen med seg til Hadsel har han samboeren Anna Kvandal, og de to skal drive butikken i fellesskap.

– Jeg er redd det blir veldig lite tid til å pleie fritidsinteresser i særlig grad, innrømmer kjøpmannen, som forteller at paret ikke har fått seg et sted å bo ennå. Konseptet for dem som driver Remas butikker er at de er selvstendig næringsdrivende, innenfor Remas standarder. Man må inn med 500.000 kroner i aksjekapital.

– Så godt etablert som butikken er, føler jeg ikke at risikoen er så stor, sier Johansen til VA.

– Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang i Hadsel, sier Johansen, som ser fram til å bli kjent med kundene sine på Melbu.