Ketil Johnsen (Ap):

Ber partiet sitt vurdere en ny praksis i valg av styremedlemmer til kommunale foretak

– På den ene siden skal jeg eksempelvis vedta et kommunebudsjett med utbytte fra Hadsel eiendom. På den andre siden sitter jeg som styrerepresentant og ser at et utbytte ikke er bærekraftig for bedriften, skriver Johnsen i et brev til lederen for Hadsel Ap.

– TID FOR Å TENKE NYTT: Ketil Johnsen (Ap, til venstre) trives ikke i dobbeltrollen som kommunestyrepolitiker og styremedlem i kommunale foretak. Bildet er fra et styremøte i Hadsel eiendom KF. Til høyre er varaordfører og styreleder Kurt Jenssen (Sp). ARKIVFOTO 

Pluss

I senere tid har det ikke bare foregått en diskusjon om persongalleriet i Hurtigrutens Hus KF, men også hvor stor rolle politisk tilhørighet bør spille inn når kabalen for et foretaksstyre skal legges. Lokale politikere fra Høyre og Venstre er blant dem som etterlyser mer profesjonalitet og færre folkevalgte i styrene til offentlig eide selskaper.