– Det er med mange profesjonelle musikere og det er et høyt nivå på orkesteret, sier Birgitte Frendal fra Melbu, som spiller fløyte og pikkolo.

Der det hele begynte

Malik Odin Salahudeen fra Stokmarknes, som spiller slagverk, har vært interessert i og spilt instrumenter siden han var fem år, mens Frendal begynte for rundt åtte år siden.

– Det var veldig tilfeldig at jeg begynte å spille instrument. En venninne av meg begynte på fløyte, og da hadde jeg lyst til å begynne med det også. Hun sluttet etter en kort stund, men jeg hadde lyst til å fortsette. Etter hvert begynte jeg også å spille litt piano og pikkolo, forteller Frendal.

Det er ikke første gang de unge talentene spiller sammen med orkesteret.

–Jeg har spilt sammen med LVO i underkant av et år, forteller Salahudeen.

– Jeg har spilt en konsert sammen med orkesteret før, men denne konserten er større en den forrige jeg spilte sammen med dem, Så jeg er veldig spent for jeg er ikke vant med å så store konserter sier Frendal.

Konserten

På programmet står blant annet sangsollister som Hege Monika Eksedal og Paulo Ferreria.

– Det er alltid stilig å spille sammen med folk som har mer erfaring, smiler Salahudeen.

–Jeg tror du må ha interesse for opera, selv om det ikke bare er det som blir spilt på konserten, men litt klassisk musikk også. Det er et godt orkester og det kommer til å bli en opplevelse å se hvordan dirigenten har fått orkesteret til å spille sammen. Det er også et bredt repertoar, som de fleste kjenner til. Min favoritt er «Ungarsk dans no. 1», den er nok ikke så kjent, men er laget av en kjent komponist, Johannes Brahms, legger Frendal til.

Begge to gleder seg til å spille konserten.

–Jeg tror det blir bra og jeg forventer at jeg klarer å henge med og spille rett. Og at jeg og de andre i orkesteret gjør vårt beste, avslutter Salahudeen.