Eventyrlandet består av Tone Skagen, Tomas Seines, Trond Lind-Hansen og Fredrik Sakariassen. Gruppa fremfører som regel nordnorske sanger skrevet av andre, og det gjør de veldig bra. Fredagens konsert var imidlertid litt annerledes.

IMPONERTE Eventyrlandet imponerte tilhørerne på Skarstein fredag med fem egenproduserte låter. Fra venstre: Fredrik Sakariassen, Tone Skagen, Trond Lind-Hansen og Thomas Seines. Foto: Jørn Aune

Fredag stod hele fem egenproduserte sanger på repertoaret. Det gjør Eventyrlandet også svært bra. Til nå har Eventyrlandet nøyd seg med sangen «Storesøster» som er en nydelig sang.

På Skarstein fikk publikum også høre to nye vakre sanger i «Æ vil være her» og «14 små føtter» og den friske «Måsægg i mai» med morsom tekst av Helge Stangnes.

Den femte egenproduserte sangen heter «Sommerdag på øya», og bør definitivt bli sommerhiten i Andøy. I videoen får du høre hele den sangen, samt smakebiter fra de fire andre Eventyrlandet-låtene.

Feskitur

Tidligere år har Svein Haugen og Svein Spjelkavik arrangert Feskitur på denne tiden av året. Slik ble det ikke i år. Haugen inviterte derfor Eventyrlandet til å ha konsert på Skarstein med påfølgende servering av boknafisk.

FESKITUR Svein Haugen (til venstre) er normalt feskitur-general. Denne gang overlot han scena til Eventyrlandet, men tro til på bass da gruppas faste bassist Fredrik Sakaraissen tok kaffepause. Foto: Jørn Aune

Selvfølgelig fikk Haugen låne bassen til Fredrik Sakariassen og hev seg med på et par låter.

– Det er en ære å få spille sammen med dere, sa Haugen.

Fornøyd

Og det var ikke bare Haugen som var fornøyd. Publikum kom fram en etter en og takket Eventyrlandet for den flotte konserten.

– Æ har ikkje ord. – Det va ei flott stund. – Æ har gleda mæ sånn. Æ va den første som meldte mæ på.

Og ordene er vel fortjent. For det var virkelig en flott stund på Skarstein. Det er så flott at gruppa tør spille eget materiale. Det kan de godt gjøre mer av.

BOKNAFISK Ingen feskitur uten mat. Det ble servert bokanfiks med tilbehør på Skarstein fredag. Foto: Jørn Aune

Samtidig tør de bytte mellom alle de flotte nordnorske sangene som finnes, og kan dermed framføre nye ting når de har konsert. Det er bra, men en dag håper vi på en hel konsert med egenprodusert materiale. Det kommer også til å bli en fest.