– Når det snør, rydder vi unna snøen. Det er en del av jobben. Flyene må ha god nok sikt for å lande, i tillegg til at rullebanen må være fri for snø og da blir det en del måkearbeid. Men vi har god kontroll på snøen, sier lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn, Trond Holten.

Investert i utstyr

Han forteller at ryddearbeidet har pågått mesteparten av dagen, med lufthavnens egne maskiner.

– Vi har investert i godt og nytt utstyr som brukes til slike formål. Det er lett tilgjengelig og kort vei til rullebanen da. Nå har utstyret vært ubrukt en stund siden det har vært en lang periode med barfrost, men det er alltid klart for bruk og fungerer utmerket, sier Holten.

En avgang kansellert

Ifølge Holten har det ikke vært problemer med forsinkelser i forbindelse med snøfallet mandag.

– Trafikken har vært normal frem til nå og det har vært en vanlig dag i henhold til rutene, sa Holten da VOL pratet med han rundt klokken 14 mandag.

En avgang til Bodø ble senere kansellert på grunn av dårlig sikt. Ettermiddagen og kveldens avganger er ellers berammet til vanlig tid ifølge Avinors hjemmesider.

Små forsinkelser

Ved Andøya lufthavn har det også pågått snørydding som seg hør og bør i løpet av dagen.

– Det er Forsvaret som tar seg av snøryddinga, så jeg har ikke helt oversikt. Men med unntak av noen små forsinkelser, så har trafikken gått høvelig greit i dag. Vi har ingen problemer i så måte, slår lufthavnsjef Jørn Stave fast.