– Vi skal finne henne. Det er ikke noe alternativ, sier Vråberg til VOL mandag kveld.

Det var Avisa Nordlys omtalte saken først. De to hundene, som tilhører rasen Vorstehund og er henholdsvis fem år og ni måneder gamle, forsvant for snart tre uker siden. Vråberg tror at de ble borte i forbindelse med at de jaget hare.

Kom til rette

Sammen med en rekke andre personer, har Vråberg brukt de siste dagene på å søke etter Aily og Leina. Gleden var stor derfor stor da Aily kom til rette mandag, på Breivikeidet, etter nesten tre ukers leting.

Ifølge iTromsø var Aily avmagret, men i god form da hun ble funnet og ble sendt til observasjon hos veterinær.

Selv om gleden er stor over at en av hundene har kommet til rette, understreker Vråberg at han bare er 50 prosent tilfreds.

– Leina er fortsatt der ute. Vi er derfor bare halvvegs og ikke i mål før Aily også har blitt funnet, sier Vråberg engasjert.

– Får god hjelp

Han forteller at en rekke personer har vært involvert i leteaksjonen i løpet av de snart tre ukene som har gått siden hundene forsvant.

– Det er masse flinke folk som har bidratt hele veien og er med å leite frivillig. Det er stor velvilje. Noen er med på dagen, mens andre hjelper til på natta. Folk bidrar på ulike måter. Noen hjelper til økonomisk, mens andre ordner med det organisatoriske. Jeg har i tillegg fått inn en rekke støtteerklæringer på messenger, så det er mange som har engasjert seg, noe jeg setter stor pris på, forteller Vråberg til VOL.

Skal kjøre på

Ni måneder gamle Leina har snart vært ute i den kalde naturen i tre uker. Caroline Berg, som er venn av Vråberg og en av dem som bidrar i hjelpeaksjonen, sier til iTromsø at Leia, til tross for at hun er yngst av de to hundene, har den tykkeste pelsen og kan karakteriseres som en tøffing.

Berg understreker at mannskapene som er ute, må konsentrere seg uforstyrret dersom de skal spore opp hunden.

– Folk må respektere at vi trenger ro i området for at vi kan finne henne, derfor vil ikke gi flere detaljer rundt funnstedet. Hun kan bli skremt og det kan ødelegge spor som vi kan følge, sier Berg til avisa.

Vråberg understreker at det eneste som står i hodet på ham og resten av hjelperne nå, er gjøre hva de kan for å finne Leina.

– Nå er det bare å kjøre på, slår Anders Vråberg ettertrykkelig fast.