Superlativene vil ingen ende ta for Delphine Audoux og de andre i den franske turgruppen fra opplevelsesturselskapet «Forgotten Land» fra Frankrike. De har tilbrakt en hel uke på Lankanholmen på Andenes under ledelse av den franske turguiden Damien Contacolli. Det er den tredje gruppen han tar med til Andøy i år.

– Turistene mine er profesjonelle fotografer som kommer hit for å ta bilder av kval, havørn, oter og sel. Jeg kan garantere dem alle disse opplevelsene. Jeg kjenner ulike områder der vi kan ta gode bilder. Det blir mye fotturer, sier han. Været har vært helt fantastisk.

Lykkelige mennesker

– Vi er lykkelige mennesker som opplever så flott vær en hel uke. Det er første vinteren jeg har tatt turister hit. Tidligere har vi vært innom her et par dager på sommerstid i forbindelse med turistgrupper på langtur mellom Tromsø og Lofoten, sier han. Han har valgt Andenes fordi det er et fredelig sted i et typisk nordnorsk fiskevær.

sea Safari: Turgruppene til bruker mye tid på Sea Safari som Damien Contacolli fremhever det gode samarbeidet med.

Fotturer i fjellet

– Vi observerer spekkhoggere og kval. En del av ferien er fotturer i naturen og på fjellet. Folk liker den nordnorske atmosfæren, spesielt med fyrtårnet som er et typisk tegn på et sted mot havet, sier han. Det unike er at de kan se både oter og sel fra land.

– Natur og dyr er ganske nært menneskene. Det er interessant og sjarmerende, sier han. I år er det blitt tre uker med tre ulike grupper. Til neste år kan det bli mer.

– Jeg møter turistene på flyplassen på Evenes eller Andenes her. Turistene er veldig opptatt av hval, og på vinteren er Andenes det beste stedet for det, sier han.

Fremhever Sea Safari

Han fremhever det gode samarbeidet med Sea Safari.

– De garanterer at vi får se kval, samtidig er Marten Bril og medarbeiderne hans flotte mennesker. Vi har vært to-tre dager på kvalsafaritur. Nå skal vi kjøre østersiden mot Risøyhamn for å gå i fjell og skog, sier han.

Håper på elg i solnedgang

– De ønsker å se elg i solnedgang. Akkurat det kan jeg ikke garantere at vi får se. Mine garantier begrenser seg til oter, sel, hval og ørn, smiler han. Han synes Andøy er fantastisk, spesielt på Bleik.

Perfekte Andøy

– Jeg vil at folk skal oppleve det jeg har opplevd før, og se at Norge er et fantastisk land. Jeg gir turistene en del av min kjærlighet for Norge, og da er Andøy perfekt, sier han.

Lysforhold: Damien Contacolli har mange flotte steder å ta turister for å nye Andøynaturen til fyllest.

Lokal handel

Han prøver å dele kundene sine med dem som driver turistatkivitet.

– Foruten Sea Safari, er vi innom Hvalmuseet og suvenirbutikken på Hvalsafari. Jeg bruker lokalbutikkene for å kjøpe mat og kart etc. Det er viktig å legge igjen noe lokalt, og støtte opp om lokalbefolkningen, sier han. Turistene er opptatt av nordlyset.

– Enten står vi opp tidlig eller legger oss sent for å se det. Det er både turgåere og fotografer med i gruppen. Fotografer vil gjerne stå og vente flere timer til spennende motiver dukker opp, avslutter han.

friluft: De tilbringer mesteparten av dagen ute med unike turopplevelser.