– Uten å ha avklart det med FAU, samarbeidsutvalget eller formannskapet, har skolesjefen vedtatt å legge ned 1.-4. trinn ved Sommarøy skole etter påske og flytte elevene til Myre skole.

Peter Jakobsen er forelder ved Sommarøy skole. Han er også nestleder i FAU ved skolen. Han mener mandagens informasjonsmøte var en skandale.

– Det er jo rent diktatur og ikke en prosess som vi har blitt tatt med på i det hele tatt.

Jakobsen forteller at begrunnelsen som ble gitt i møtet er at det har vært personellmangel på grunn av sykdom over tid.

– Problemet er jo marginalt og vi har ikke fått høre noe om at det har vært et stort problem, ut over det som er vanlig ved alle skoler.

Forelder Peter Jakobsen skrev brev til politikere og administrasjon. Det kan du lese her.

– Forstår ikke fornuften

Jakobsen har vanskelig å se fornuften i flyttingen:– De som har stått på for å legge ned Sommarøy skole har gjort det klart at elevene fra første skoledag neste år skal bli tatt godt vare på. Etter mitt skjønn blir det vanskelig da de henger etter i anbudsprosesser på å gjøre skolen klar.

Det er nemlig slik at kommunen skal få bygd brakker for å huse elevene som etter planen skal komme fra skolestart i høst.

Jakobsen forteller at det under møtet mandag kveld ble vist noen plansjer og skisser fra skole- og barnehagesjef i Øksnes kommune, Lill Sørensen, som viste hvordan de skulle flytte elever rundt for å få plass til de nye elevene.

– Vi har ikke noen forutsetninger for å si det ene eller det andre om dette, men for meg så virket ikke det forsvarlig i det hele tatt. Det er ikke holdbart å flytte enda flere elever inn på en allerede overfylt skole, sier Jakobsen.

– Kunne ikke svare

Han er også kritisk til fremgangsmåten:

– Dette blir tredd nedover hodene våre, så det er klart det blir sånn. For det første er innkallingen til møtet elendig. Først fredag fikk vi den. Det førte til at mange ikke kunne komme.

Under møtet mandag, kom det kraftige reaksjoner fra foreldrene:

– Det kom noen kritiske spørsmål, men skole- og barnehagesjefen hadde ikke noen svar på de. De klarte ikke å svare på hvordan de skulle løse forskjellige problemer med plass for eksempel. De bare sto og gapte og klarte ikke svare for seg.

Jakobsen sier han ringte flere representanter i kommunestyret i går kveld. Ifølge han visste ikke noen han snakket med om planene for Sommarøy skole.

Ble ringt opp

VOL har i dag fått vite at representanter i formannskapet ble oppringt blant annet av skole- og barnehagesjefen mandag kveld.

Skole- og omsorgssjef Lill Sørensen, ville ikke svare på våre spørsmål eller bekrefte noe om opplysningene. VOL konfronterte også Sørensen med kritikken fra Jakobsen.

– Den kritikken vil vi svare på etter formannskapsmøtet i morgen. Før det får dere ikke noe fra oss, sa hun kortfattet.